Kjøreegenskaper

Q7 er ingen terrengbil, men er kapabel til å takle selv svært tøffe, ubrøytede hytteveier. Q7 hører imidlertid først og fremst hjemme på lande- og motorveien, der den leverer både komfort og kjøreglede.

Publisert
Sist oppdatert

Alle testeksemplarene som var stilt til vår rådighet var utrustet med luftfjæring, noe som koster 30.000 kroner som ekstrautstyr (standard på 4.2 FSI). Vi vet derfor ikke hvordan Q7 oppleves med ordinære spiralfjærer.

Komfortabel

Med luftfjæring er imidlertid Q7 - ikke overraskende - en svært komfortabel bil. Hjulopphenget parerer alle slags ujevnheter på en overbevisende måte, til tross for at våre testeksemplarer var satt opp med dekk i dimensjon 275/45-20.

Med slike voldsomme valser skulle man tro at dekkstøy ble et problem, men det ble det ikke. Tvert i mot var Q7-kupeen usedvanlig fri for dekkstøy, selv i hastigheter langt over dem som er lovlige i Norge. Det var faktisk så stille i Q7-kupeen at vi til slutt sveivet ned siderutene. Og jada, Audi hadde også denne gangen sørget for å utruste testbilene med laminerte (doble) sidevinduer (7.680 kroner).

Varierende bakkeklaring

Et av de største fortrinnene ved luftfjæring er muligheten for å endre bakkeklaring. Audi har lagt inn fem ulike nivåer varierende fra autobahn-modus (14,5 cm) til ekstra høy (24,0 cm). I høye hastigheter får man altså et relativt lavt tyngdepunkt, noe som motvirker krenging og fremmer stabilitet. Dette merkes svært godt i praksis. Q7 har nemlig usedvanlig stabile og personbilaktige egenskaper både i svært høye hastigheter og på svingete landeveier. Også egenskapene ved nødbrems er klasseledende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer