Kjøreopplevelse og pris

Prius er ikke bare smart på papiret, den er også et hyggelig bekjentskap i praksis.

Publisert
Sist oppdatert

Bilen startes ved å trykke på en knapp og man forstår at bilen faktisk har startet ved at instrumentpanelet lyses opp. En liten og lettbetjent girspak settes i drive eller revers og dermed er det bare å trykke på gasspedalen. Batteriet leverer nå strøm til elmotoren, som igjen overfører kraft til forhjulene. Dermed slipper man motorstøy og glir elegant ut på gaten. Ved å trykke på en knapp kan du fortsette å kjøre elektrisk og miljøvennlig inntil 50 kilometer i timen.

400 newtonmeter

Trykker du hardt på gasspedalen starter bensinmotoren opp på et blunk, og du nyter plutselig godt av elektro- og bensinmotorens samlede kapasitet. Det at Prius II klarer 0 til 100 på 10,9 sekunder sier sitt. I tillegg vil du oppdage at bilen er svært fleksibel ved akselerasjon fra høyere hastigheter. Ja, Prius oppleves faktisk som svært sterk, ikke minst i oppoverbakker. Men det skulle da også bare mangle - på papiret yter elektromotoren voldsomme 400 newtonmeter alene.

Moderne batteriteknologi

Når du løfter gassfoten i høye hastigheter kutter elmotoren ut. Driften besørges nå av bensinmotoren, som også sørger for lading av batteriet. Dette er av typen nikkelmetallhydrid, samme type som for noen år siden revolusjonerte batterikapasiteten i mobiltelefoner. Hvis du setter girvelgeren i B (Brake) i nedoverbakkene får du motorbrems samtidig som du oppnår ekstra effektiv lading av batteriet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer