Kjøreopplevelsen

A6 med utstyrspakken S-line er en lekker bil, men vekker ikke særlig oppmerksomhet. Med en prislapp på nesten 720.000 kroner, som var prisen på vår bil, forventet vi litt mer av alt.

Publisert
Sist oppdatert

Audi har en gullkantet fordel i forhold til alle konkurrentene. De har et svært godt utvalg i motorer og modeller som også har firehjulsdrift. Hvis firehjulsdrift er et ufravikelig krav er det ikke mye å velge i.

Lekker S line

Hvis du er ute etter sportslig utstyr er dette noe å tenke på. Sportsseter, sportsunderstell, aluminiumsdekor i kupeen og 17-toms felger er hovedpunktene i S line. S line-modellene kan også leveres i egne spesielle farger som heter Misanorød og Avussølv. Testbilen var i Avussølv og er et glimrende alternativ for de som begynner å bli litt lei vanlig sølv metallic. Merkelig nok har den ikke et mer sportslig treeket sportsratt.

BMW kjører akkurat den samme taktikken på sin utgående 5-serie. Der får du også en gunstig pakke som heter Sport Edition som innbefatter styling, felger, sportsseter og interiørdetaljer.

Daff

Vi var litt redd for at motoren ikke skulle svare helt til forventningene siden vi kjenner den litt fra før. Det fikk vi dessverre rett i. Selv med treliters salgvolum, 220 hestekrefter og 300 newtonmeter som setter inn ved 3.200 omdreininger uteblir den helt store hallelujastemningen. Motoren har et forholdsvis greit bunndrag, men oppover i registeret er det lite å hente. Kickdown i litt hastighet gir ganske lite. Vi forsøkte å holde turtallet nede ved å bruke den manuelle girfunksjonen og hadde ganske god suksess med det. Da kan du også gire med knappene på rattet. De krever litt tilvenning, men belønner de som gidder å bruke dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer