Kjøreopplevelsen

Eldre utgaver av arten 911 var livsfarlige dersom du ikke behandlet de med en tilmålt dose respekt, og det var akkurat det som gjorde de så spesielle. For man måtte kunne kjøre bil for å få glede av en 911. Det må man ikke lenger, men det blir morsommere...

Publisert

Hemmeligheten skjuler seg bak tre bokstaver, PSM (Porsche Stability Programme). For Porsche 911 har fått sin egen skytsengel som griper inn når ting ikke går helt som planlagt. Derfor kan du tillate deg nærmest hva som helst bak rattet i 911 uten at svettetoktene får overtaket. Hele tiden sitter skytsengelen og følger med, og merker den at du beveger deg på dypt vann tar den tak i bilen og får den på rett kjøl igjen.

Kjedelig?

Man skulle tro at det ble kjedelig å ha en skytsengel hengende over skulderen. En skytsengel som hele tiden passer på, og som griper inn dersom du gjør den minste lille feil. Sannheten er imidlertid en helt annen, for Porsche har -- til tross for PSM -- ikke helt mistet troen på at kundene fortsatt kan kjøre bil. Derfor er ikke vår kjære skytsengel overnervøs, og hele tiden får du muligheten til å komme den i forkjøpet. Fortsatt kan du styre med høyrefoten og motstyre med rattet.

Trykk på knappen!!

For de med ekstra store tanker om sine egne ferdigheter finnes knappen "PSM Off". Et enkelt tastetrykk og du sender skytsengelen inn i drømmeland, og overtar ansvaret selv. Nå er det nemlig ingen til å redde deg ut av kinkige situasjoner. Du er alene med 300 hestekrefter. Alene med en bil som var kjent som en håndfull på tørre sommerveier, og fra hjulhusene hører du snøslapset som sparkes opp av dekkene....

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer