Kjører du med farlige dekk?

Det er ikke alle som har tatt bilen fra vinter til sommerføre.

RIKTIG DEKK TIL RIKTIG ÅRSTID: Vinterdekk hører vinteren til. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
RIKTIG DEKK TIL RIKTIG ÅRSTID: Vinterdekk hører vinteren til. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skriver endelig juni, og sommeren har lagt seg over store deler av landet. Er du en av dem som fortsatt kjører rundt på vinterdekk, eller kanskje ikke aner hva slags dekk du har på bilen?

Aner ikke hva de kjører med

Det kan være trafikkfarlig, skriver forsikringsselskapet If i en pressemelding. I en undersøkelse forsikringsselskapet har gjort, kommer det fram at åtte prosent har vinterdekk på bilen i juni og juli. Fem prosent har helårsdekk, mens tre prosent ikke aner hva slags dekk de kjører med.

Kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If, sier i pressemeldingen at gummiblandingen og mønsteret på vinterdekkene som er lagt for å kjøre på snø og is, kan være trafikkfarlige i sommervarmen.

– Gummien i vinterdekk er mykere enn i sommerdekkene. Dette gir drastisk lengre bremselengder og dårligere stabilitet i svinger. Mønsteret på tvers i et vinterdekk er dessuten laget for å få godt grep på snø og is. I et sommerdekk er det langsgående riller. De er der for å transportere bort vann, og er helt nødvendige for å unngå eller redusere effekten av vannplaning, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer