Kjører med piggdekk om sommeren

Er du en av bilistene som ikke er så nøye med hva slags dekk det står på bilen? Da bør dette være en vekker.

FARLIG: Med vinterdekk - også uten pigger - er det påvist at risikoen for vannplaning øker betraktelig. Da er det i stedet faktisk bedre med slitte sommerdekk.  Foto: DEKKMANN
FARLIG: Med vinterdekk - også uten pigger - er det påvist at risikoen for vannplaning øker betraktelig. Da er det i stedet faktisk bedre med slitte sommerdekk. Foto: DEKKMANN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skriver 8. juni 2016 og likevel er vi tre kolleger som de siste par dagene, på hver vår kant, har hørt en støyende dekklyd vi slett ikke er vant med å høre på denne årstida.

En av oss fikk ved en tidligere anledning sjekket nærmere og ganske riktig – etter at føreren hadde parkert bilen utenfor varehuset, kunne han konstatere at bilen sto på piggdekk. Om sommeren.

Om det skyldes ren sløvhet eller et forsøk på å spare penger på sommerdekk, vites ikke. Men det er på det rene at dette langt fra er noe å anbefale.

LES OGSÅ: Dette er de beste sommerdekkene 2016

Farlig, dyrt og lite lurt

- En ting er at det er ulovlig, noe som medfører 1.000 kroner i bot. Det som er verre er at dette går utover bremselengde og sidestabilitet. Vinterdekkene er nemlig laget for en helt annen temperatur. Mange varmegrader, slik som vi har hatt i sommer, er noe av det verste du kan utsette vinterdekk for, sa kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF da vi snakket med ham om dette ved en tidligere anledning.

Med vinterdekk er det også påvist at risikoen for vannplaning øker betraktelig. Da er det i stedet faktisk bedre med slitte sommerdekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer