For liten mønsterdybde eller piggfrie vinterdekk?

Kjører på livsfarlige dekk

De fleste steder er det nå omsider på tide å ha sommerhjul på bilen. NAF har imidlertid gått ut og varslet folk om å sjekke dekkene sine nøye.

BØR SJEKKES NØYE: Bileksperter advarer mot faren for at man kjører på farlige dekk på sommerføre. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BØR SJEKKES NØYE: Bileksperter advarer mot faren for at man kjører på farlige dekk på sommerføre. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

16. april var egentlig årets siste frist for å legge om til sommerdekk på bilen.

Det vil si, at om det ikke er kaldt og det snør - akkurat slik det faktisk gjorde i store deler av Sør-Norge for bare noen dager siden - godt ute i mai måned. På grunn av værprognosene gikk politiet da med oppfordring om la biler med sommerdekk stå.

I Nord-Norge er fristen til å legge om fra hjul med piggdekk 1. mai. Her kan du lese mer om hvor lenge du faktisk kan kjøre med piggdekkene på.

Piggfrie dekk: Et dårlig alternativ

Det absolutte kravet om å bytte til sommerdekk gjelder heller ikke om du på vinteren har skodd bilen med piggfrie vinterdekk. Akkurat den regelen er imidlertid verken NAF eller andre trafikksikkerhetseksperter spesielt glade i.

For selv om det er lovlig å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommerføre, er det langt fra å anbefale. I varmegrader og på vått dekke blir nemlig bremselengden mye lenger enn med dekk designet for slikt føre, varsler bilistorganisasjonen.

– Det kan være livsfarlig for både deg selv og dine medtrafikanter, advarer kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer