Kjører på rødt

Trafikanter bryter denne regelen gang etter gang.

SKULLE VÆRT LOV? Mange kjører mot rødt lys, mange mener det enkelte ganger burde vært lov. Foto: colourbox.com
SKULLE VÆRT LOV? Mange kjører mot rødt lys, mange mener det enkelte ganger burde vært lov. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Motor har gjennomført sin egen rød-lys-test i fem svenske byer, og har kommet frem til at en eller flere bilister kjører mot rødt lys hver tiende gang lyset skifter til stopp-varsel. Og det stopper ikke der; for på gult lys teller de kjørende annenhver gang.

Både i Sverige og i Norge medfører kjøring mot rødt lys bot dersom man blir tatt. En eventuell bot koster deg i Norge hele 5.200 kroner. Det er tilsvarende boten for å unnlate å stoppe for fotgjengere i gangfelt. Dette er med andre ord en av de dyreste trafikkforseelsene, regnet i prisen på boten.

Så mye koster trafikksyndene

Hva så da?

I mange land er det faktisk lov å kjøre på rødt. Ikke alltid, selvsagt, men under gitte betingelser. Mange mener at muligheten til å svinge til høyre på rødt lys også burde innføres i Norge, men slik er det ikke nå.

DinSide har tidligere omtalt en Facebook-gruppe som med massive medlemstall argumenterer for at flere må følge reglene om å gi tegn i trafikken. Også de som er for høyresving på rødt lys har en Facebook-gruppe (hvem har ikke det i dag), men her er medlemstallene langt mer beskjedne. I skrivende stund ligger tallet på drøyt 340 medlemmer. Og det er liten grunn til å tro at de får gjennomslag for sitt syn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer