Kjøretøytjenestene til Statens vegvesen tas ned

Til helga blir det full stopp i kjøretøytjenestene til Statens vegvesen. Det kan ramme mange, blant annet deg som har kjøpt bil - eller som skal kjøpe.

VIL IKKE VIRKE: Til helga vil ikke kjøretøytjenestene til Statens vegvesen virke. Har du en salgsmelding inne som ikke er godkjent, risikerer du at denne kan slettes. Foto: Kristin Sørdal
VIL IKKE VIRKE: Til helga vil ikke kjøretøytjenestene til Statens vegvesen virke. Har du en salgsmelding inne som ikke er godkjent, risikerer du at denne kan slettes. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra fredag 22. november kl. 01.00 til mandag 25. november kl. 07.00 blir det nedetid for alle kjøretøytjenester hos Statens vegvesen.

Det vil da ikke være mulig å sende inn salgsmelding, betale omregistreringsavgift eller omregistrere kjøretøy verken digitalt på vegvesen.no eller ved oppmøte på trafikkstasjoner.

Dette melder Statens vegvesen i en pressemelding mandag.

Årsaken til nedetid er omlegging til ny løsning for nyregistrering av kjøretøy.

Disse tjenestene vil ikke fungere

Statens vegvesen meddeler at det i perioden fredag 22. november til søndag 24. november ikke vil være mulig å:

  • Kjøpe prøveskilt
  • Levere salgsmelding
  • Gjennomføre EU-kontroll
  • Godkjenne kjøretøy ved trafikkstasjon
  • Betale omregistrerings- og engangsavgift (Skatteetatens betalingsløsning)• Omregistrere eller avregistrere kjøretøy

- Vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen til tjenestene disse dagene. Vi er i gang med å fornye et 40 år gammelt system. Tidligere i år flyttet vi over alle data. Tiden er nå kommet for å installere nye, integrerte løsninger, sier prosjektleder Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Som følge av at heller ikke tjenestene kan benyttes fra trafikkstasjonene, vil noen trafikkstasjoner også holde stengt fredag 22. november. Statens vegvesen anbefaler deg derfor å sjekke åpningstidene før du drar.

Salgsmeldinger kan slettes

De oppfordrer også til å godkjenne eventuelle utestående salgsmeldinger i løpet av 21. november. Gjør du ikke dette, og fristen på ti dager for å gjøre dette utgår akkurat i tidsrommet 22. til 24. november, slettes salgsmeldingen og du må faktisk gjøre eierskifteprosessen en gang til.

Alle parter i salget, altså både selger og kjøper, må godkjenne eller avvise salgsmeldingen.

Tjenesten kjøretøyopplysninger, hvor du kan få informasjon om bilmodell, farge, EU-kontroll osv., skal fungere - men kan ifølge Vegvesenet være ustabil i denne perioden.

Her er de 34 nominasjoner til årets bil 2020 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer