Kjøretur til 14.000.000 kroner

Liker du å kjøre fort, men synes fartsbøter er grisedyrt i Norge? Det er ingenting mot hva du kan oppleve i Nederland eller Sveits.

INNDRAGELSE: Bugatti Veyron 16.4 Super Sport er verdens raskeste produksjonsbil. Det får ikke den nederlandske familien nyte godt av etter fartsovertredelsen du kan lese om her.
INNDRAGELSE: Bugatti Veyron 16.4 Super Sport er verdens raskeste produksjonsbil. Det får ikke den nederlandske familien nyte godt av etter fartsovertredelsen du kan lese om her. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen land er strengere enn andre når det kommer til trafikkforseelser. I Norge synes mange bøtene for trafikkforseelser er høye. Det er allikevel ingenting mot hva du kan oppleve i for eksempel Nederland eller Sveits.

I Nederland kan politiet inndra kjøretøyet hvis du kjører altfor fort. Det skjedde en 20-åring, som kjørte i 160 km/t på en strekning der fartsgrensen var 80 km/t. Det ble en dyr kjøretur.

14.000.000 kroners bil beslaglagt

Bilen var nemlig en Bugatti Veyron. Den 20 år gamle sjåføren testet pappas leketøy i ulovlig høy hastighet da han ble stoppet av politiet. Bugattien, som ble beslaglagt, er oppgitt å være verdt cirka 14.000.000 kroner.

I Nederland kan altså biler bli beslaglagt på permanent basis. Det var akkurat det som skjedde i denne saken, og det ble dermed en veldig dyr kjøretur for familien til sjåføren. Det er kanskje like greit med tanke på at det ikke er trafikksikkert å være så fartsglad, ihvertfall ikke på allfarvei.

I Norge er det fortsatt fartsbøter og beslagleggelse av førerkort som gjelder. DinSide publiserte i 2007 en oversikt som viser hvor lenge du mister førerkort ved fartsoverskridelser i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer