Fotoboks

Kjørte 192 km/t – slapp unna

I en 80-sone ble den unge bilføreren knipset i 192 km/t i en fotoboks. Nå har rettet frikjent mannen.

FRIKJENT: Retten mener at det sannsynligvis er eieren som kjørte bilen som ble knipset i fotoboksen, men at det ikke kan bevises utover enhver tvil. Dermed blir det frifinnelse. Foto: Trafikvärket
FRIKJENT: Retten mener at det sannsynligvis er eieren som kjørte bilen som ble knipset i fotoboksen, men at det ikke kan bevises utover enhver tvil. Dermed blir det frifinnelse. Foto: Trafikvärket Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var 29. mars i år at bilen som mannen eier ble fotografert av en fotoboks mellom Leksand og Rättvik nord for Stockholm. Fartsgrensen på stedet var 80 km/t, men bilen holdt en hastighet på 192 kilometer i timen. På fotoboks-bildet var deler av førerens ansikt ikke synlig.

Eieren nektet for at det var han som hadde kjørt bilen. Han ville heller ikke oppgi hvem som hadde kjørt bilen på det aktuelle tidspunktet. Saken havnet dermed i retten.

Det skriver SVT Nyheter.

Nå har dommen falt, og tingretten frifinner mannen.

Trolig han som kjørte

I sin begrunnelse skriver rette følgende:

«Det lille som synes av førerens ansikt minner litt om hans eget. Videre har føreren et halskjede som er veldig likt det tiltalte eier og så vel føreren som tiltalte har en tatovering på høyre hånd.

Alt peker på at det virkelig er tiltalte som kjørte bilen, men tatoveringene ser ikke helt like ut. Det er også vanskelig ut ifra bildet å bedømme om det virkelig er tiltalte som kjørte bilen. Konklusjonen er at det ikke kan slås fast utover enhver rimelig tvil at det er tiltalte som har begått gjerningen han er tiltalt for. Han må derfor frifinnes».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.