Tesla Model S med ny rekord

Kjørte over 90 mil med elbil

Elon Musk og norske Bjørn tror 100 mil er mulig. Nå vil nordmannen ta rekorden tilbake.

TESLA MODEL S MED NY REKORD: I denne bilen kjørte to belgiske sjåfører over 900 kilometer, uten å lade. Foto: Steven Peeters
TESLA MODEL S MED NY REKORD: I denne bilen kjørte to belgiske sjåfører over 900 kilometer, uten å lade. Foto: Steven Peeters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den rekorden skal jeg slå!

Det sier Bjørn «Teslabjørn» Nyland entusiastisk til Dinside. Tirsdag ble det nemlig kjent at de to belgiske elbil-entusiastene, Steven Peeters og Joeri Cools, nylig satte ny distanserekord for en masseprodusert elektrisk drevet bil. De kjørte hele 901,2 kilometer på de belgiske landeveier.

Rekorden ble utført i en Tesla Model S P100D, bokstavelig talt uten å lade batteriene, på en så øde vei som mulig. Hastigheten var nemlig ikke mer enn 40 kilometer i timen, uten aircondition. I snitt ble forbruket på 8 kWh/100 km.

Tiden på stuntet? 23 timer og 45 minutter.

Slo nordmann

Den gamle rekorden tilhørte «Teslabjørn» selv. I 2015 kjørte han nemlig 728,7 kilometer i Tesla Model S P85D - samme bil, men med et mindre batteri.

En annen Tesla-entusiast har siden den gang kjørt 880 kilometer med 85D. Den «rekorden» inkluderte imidlertid en lang nedoverbakke, noe mange vil anse som «juks».

- Det var på tide at noen satte ny rekord. P100D er jo en bil med mye større batteri, enn hva jeg brukte, forklarer Bjørn Nyland.

Han synes derfor at det ikke oppleves som noen nedtur å miste bestenoteringen nå. Men han støtter Elon Musk i at en 100D kan - og bør - kunne kjøre 100 mil, minst.

RUTA: Dette er veien de belgiske sjåførene satte den nye rekorden på. Forbruket ble i snitt 8,8 kWh/100 km. Faksimile: silver-lining.be
RUTA: Dette er veien de belgiske sjåførene satte den nye rekorden på. Forbruket ble i snitt 8,8 kWh/100 km. Faksimile: silver-lining.be Vis mer

- Valgte feil motor

Tirsdag twitret nemlig Musk et ikke alt for entusiastisk svar til de belgiske rekord-innehaverne:

«Mer enn 1.000 kilometer burde være mulig med en 100D, med riktig dekk», skrev Tesla-gründeren.

- Kanskje var Musk skuffet over at den ikke gikk lenger. For det vet jeg at den kan. Jeg tror Model S 100D kan gå mellom 1.000 og 1.100 kilometer, slår Nyland fast.

«TESLABJØRN»: Bjørn Nyland er Tesla-entusiast, med egen blogg. Foto: Youtube
«TESLABJØRN»: Bjørn Nyland er Tesla-entusiast, med egen blogg. Foto: Youtube Vis mer

Han mener dessuten at de belgiske rekordtakerne burde kjørt en annen utgave, enn hva de faktisk gjorde.

- De burde brukt 100D, ikke «Performance»-utgaven (P100D). Performance er ikke like effektiv, forklarer han.

Så da kan vi bare vente på at «Teslabjørn» setter ut på en ny rekordjakt, i Tesla Model 100D ...

LES OGSÅ:
Dette er oppskriften du trenger for å lukeparkere
Serverne krasjet da det ble åpnet for å søke om personlige bilskilt
Bjørn Nyland vervet flest - vant en splitter ny Tesla

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer