Tesla Model S med ny rekord

Kjørte over 90 mil med elbil

Elon Musk og norske Bjørn tror 100 mil er mulig. Nå vil nordmannen ta rekorden tilbake.

TESLA MODEL S MED NY REKORD: I denne bilen kjørte to belgiske sjåfører over 900 kilometer, uten å lade. Foto: Steven Peeters
TESLA MODEL S MED NY REKORD: I denne bilen kjørte to belgiske sjåfører over 900 kilometer, uten å lade. Foto: Steven Peeters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den rekorden skal jeg slå!

Det sier Bjørn «Teslabjørn» Nyland entusiastisk til Dinside. Tirsdag ble det nemlig kjent at de to belgiske elbil-entusiastene, Steven Peeters og Joeri Cools, nylig satte ny distanserekord for en masseprodusert elektrisk drevet bil. De kjørte hele 901,2 kilometer på de belgiske landeveier.

Rekorden ble utført i en Tesla Model S P100D, bokstavelig talt uten å lade batteriene, på en så øde vei som mulig. Hastigheten var nemlig ikke mer enn 40 kilometer i timen, uten aircondition. I snitt ble forbruket på 8 kWh/100 km.

Tiden på stuntet? 23 timer og 45 minutter.

Slo nordmann

Den gamle rekorden tilhørte «Teslabjørn» selv. I 2015 kjørte han nemlig 728,7 kilometer i Tesla Model S P85D - samme bil, men med et mindre batteri.

En annen Tesla-entusiast har siden den gang kjørt 880 kilometer med 85D. Den «rekorden» inkluderte imidlertid en lang nedoverbakke, noe mange vil anse som «juks».

- Det var på tide at noen satte ny rekord. P100D er jo en bil med mye større batteri, enn hva jeg brukte, forklarer Bjørn Nyland.

Han synes derfor at det ikke oppleves som noen nedtur å miste bestenoteringen nå. Men han støtter Elon Musk i at en 100D kan - og bør - kunne kjøre 100 mil, minst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer