Kjørte sin Tesla fra baksetet

Politiet fikk melding fra publikum om en mann som satt i baksetet i sin Tesla mens den kjørte i full fart. En MC-patrulje fikk stoppet og arrestert mannen.

ARRESTERT: Her blir mannen arrestert og hans Tesla tauet inn og beslaglagt av politiet som bevis i saken. Foto: California Highway Police
ARRESTERT: Her blir mannen arrestert og hans Tesla tauet inn og beslaglagt av politiet som bevis i saken. Foto: California Highway Police Vis mer
Publisert

Det er politiet i California, USA som melder om denne hendelsen på sin Facebook-side.

Det var 10. mai i år at politiet fikk meldingen om en mann i baksetet på en Tesla Model 3, mens bilen var i full fart på Interstate 80 i Bay Area på vei mot byen Oakland.

En motorsykkelpatrulje fra California Highway Patrol klarte å ta igjen bilen for å stoppe den, og observerte samtidig at mannen klatret tilbake i førersetet.

Mannen, 25 år gamle Param Sharma (navngitt av politiet), ble deretter arrestert for hensynsløs og farlig oppførsel i trafikken og kjørt til Santa Rita fengselet. Mannens Tesla ble tauet inn og beslaglagt av politiet som bevis i saken.

FÅR KRITIKK: Tesla har fått mye kritikk for markedsføringen av bilene sine som selvkjørende. Flere ulykker med dødelig utgang etterforskes nå både i Kina og USA. Foto: Tesla
FÅR KRITIKK: Tesla har fått mye kritikk for markedsføringen av bilene sine som selvkjørende. Flere ulykker med dødelig utgang etterforskes nå både i Kina og USA. Foto: Tesla Vis mer

- Tryggere i baksetet

Det hører med til saken at mannen hadde lagt ut video av seg selv og baksete-kjøringen på sosiale medier. Politiet opplyser at mannen også var observert i slutten av april mens han kjørte bilen fra baksetet.

- Jeg føler meg tryggere i baksetet enn i forsetet på bilen. Elon Musk vet virkelig hva han gjør når han utvikler selvkjørende biler, skal Sharma ha uttalt til en lokal radiostasjon.

I en kommentar på politiets Facebook-side, takker en talsmann for California Highway Police (CHP) publikum for å ha bidratt med informasjon om hendelsen:

- Å ta vare på sikkerheten til alle oss som bruker veiene er den viktigste oppgaven til CHP. Vi takker publikum for å ha bidratt med viktig informasjon som har hjulpet oss i arrestasjonen og etterforskningen av mannen.

KJØPER NY: På spørsmål fra en lokal radiostasjon om hva mannen skal gjøre når hans Tesla er beslaglagt, skal han ha svart: - Jeg er svært rik og kjøper en ny. Foto: Car og the Year.
KJØPER NY: På spørsmål fra en lokal radiostasjon om hva mannen skal gjøre når hans Tesla er beslaglagt, skal han ha svart: - Jeg er svært rik og kjøper en ny. Foto: Car og the Year. Vis mer

Etterforsker dødsulykker

Tesla har fått mye kritikk for å ha markedsført bilene sine som helt selvkjørende, men virkeligheten er at føreren alltid må ha full kontroll fra førersetet.

Selskapet blir nå etterforsket for flere dødsulykker både i USA og Kina, der det er mistanke om at den såkalte autopiloten har vært i bruk og føreren opptatt med helt andre ting enn å kjøre.

I Kina ble nylig en politimann drept og en annen hardt skadet etter å ha blitt truffet av en Tesla i høy fart. I USA etterforsker nå The National Transportation Safety Board en ulykke de en Tesla krasjet inn i et tre, tok fyr og to menn omkom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer