Klaff for Korea, sørgelig for Suzuki

De koreanske søsterselskapene Hyundai og Kia oppnår svært gode resultater hos Euro NCAP. Suzuki Alto imponerer overhodet ikke.

Hyundai i20
Hyundai i20 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Euro NCAP har nå offentliggjort kollisjonstest-resultatene for seks nye modeller testet etter de nye reglene som ble innført i år. Og, interessant nok, så er det to koreanske modeller som gjør det best; småbilen Hyundai i20 og minifleksibilen Kia Soul.

Riktignok kan det ved første øyekast se ut som om fem av de seks testede modellene gjorde det omlag like godt - fordi de fikk fem stjerner. Men hvis man kikker nærmere på poengene som ligger til grunn for stjernene, så viser det seg at Hyundai i20 oppnådde en vektet score på hele 82 prosent (utregnet av DinSide, siden Euro NCAP ikke offentliggjør sammenlagtscore). Blant de 13 bilene som så langt er testet etter det nye regimet, har kun Volkswagen Golf oppnådd en høyere score (84,6 prosent).

Bakgrunnen for at i20 oppnådde hele 82 prosent, er at bilen gjorde det godt i samtlige hoveddisipliner: voksenbeskyttelse, barnebeskyttelse, fotgjengerbeskyttelse og sikkerhetsutstyr.

Kia Soul

Kia Soul oppnådde en vektet sammenlagtscore på 77,1 prosent, noe som gir en femteplass på vår liste. Soul gjorde det riktignok dårlig på fotgjengerbeskyttelse (39 prosent). Til gjengjeld oppnådde den meget gode resultater i de tre andre øvelsene. Bilen klarte blant annet hele 86 prosent måloppnåelse i barnebeskyttelsedisiplinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer