Feil på selvkjørings-system

Klagestorm mot Tesla

Dokumenter som en tysk avis har fått tilgang til, viser at Tesla har fått over 3000 klager fra eiere på alvorlige feil i selvkjørings-systemene.

FANTOMBREMSING: Utilsiktet akselerasjon, unnlate å bremse i kritiske situasjoner og såkalt fantombremsing er ting Tesla-eierne har rapportert inn som trafikkfarlige. Foto: Tesla
FANTOMBREMSING: Utilsiktet akselerasjon, unnlate å bremse i kritiske situasjoner og såkalt fantombremsing er ting Tesla-eierne har rapportert inn som trafikkfarlige. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har opplevd det selv under en test av Tesla Model 3: Midt på Lodalsbrua i Oslo, i 80 km/t, smeller Teslaen plutselig bremsene på for fullt. Helt uten grunn. Bilen tror tydeligvis at vi er i ferd med å kollidere med en annen bil. Det er trolig bare flaks at bilen bak meg klarer å stoppe før den smeller inn i meg bakfra. Dette fenomenet, som kalles fantombremsing, er det mange som har opplevd.

Opplysningene om de 3000 klagene skal komme fram i interne dokumenter som er lekket til den tyske avisa Handelsblatt.

Det er EUs organ for trafikksikkerhet, European Transport Safety Council (ETSC), som nå tar opp saken. Dokumentene viser Tesla-eiere som har rapportert inn bekymringer og opplevelser med Teslas selvkjørings-system som de mener kan føre til trafikkfarlige situasjoner og ulykker.

Utilsiktet akselerasjon

Avisa skriver at de har sett 2400 klager som berører utilsiktet akselerasjon, mer enn 1500 om tilfeller der bilene unnlater å bremse i farlige situasjoner og 383 tilfeller av såkalt fantombremsing på grunn av falske kollisjonsvarsler. Det fleste av tilfellene er rapporter inn fra eiere i USA, men også mange europeiske eiere har varslet om feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer