Klar beskjed: - La bilen stå

- Det er svært utfordrende kjøreforhold.

DÅRLIGE FORHOLD: E18 ved Fokserød i Sandefjord onsdag morgen. Foto: Statens vegvesen
DÅRLIGE FORHOLD: E18 ved Fokserød i Sandefjord onsdag morgen. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert

Snøen laver ned både på Sørlandet og Østlandet onsdag morgen. Tore Jan Hansen i Statens vegvesen kommer med en klar oppfordring til bilister som befinner seg i Telemark, Vestfolk og Agder.

- Det er svært utfordrende kjøreforhold, både på riks- og europaveinettet og sideveiene. Så fram til været roer seg; la bilen stå!

Han informerer om at det verste været skal gi seg i løpet av dagen, men det er «skikkelig ille» i morgentimene.

Hansen ber også folk sjekke ut Vegvesenets hjemmeside for å få for oppdaterte vær- og føremeldinger.

FERIEPROBLEM: Med fullastet feriebil er problemet med å komme seg opp den siste bratte og glatte bakken aller størst. Men, med dette tipset vil du mest sannsynlig alltid komme deg hele veien opp. Video: Rune Korsvoll. Vis mer

Hvis man er ute på veien er det viktig å sørge for godt sikt gjennom vindusrutene i bilen. UP-sjef Knut Smedsrud har tidligere advart DinSide-leserne mot konsekvensene av å kjøre med is og snø på bilvinduene:

- Nå som minusgradene er her for fullt, må du huske på at du som sjåfør har plikt til å skrape is og snø over hele ruten. Det skal være tilstrekkelig utsyn til alle sider. Minimum skrapt område på frontruten er det som dekkes av vindusviskerne.

I verste fall risikerer man å miste lappen.

- Et forenklet forelegg på 2800 kroner gis etter en konkret vurdering i den gitte situasjonen. I alvorlige tilfeller kan politiet vurdere anmeldelse og tap av førerretten i minst tre måneder.