Bilferie

Klar beskjed

- Litt sånn barnehagetegning for å lære hvordan man går på do.

KLARE INSTRUKSER: Statens vegvesen har sett seg lei av skitne toaletter. Nå setter de opp denne plakaten for å veilede folk. Foto: Statens vegvesen
KLARE INSTRUKSER: Statens vegvesen har sett seg lei av skitne toaletter. Nå setter de opp denne plakaten for å veilede folk. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert

Det sier senioringeniør Jon-Roger Sørvang om Statens vegvesens nyeste påfunn.

Etatens folk finner stadig etterlatenskaper utenfor toalettet og opp etter veggene, papir i vasken og andre utrivelige ting.

Instruks

Nå har de en plakat som skal henges opp rundt omkring på rasteplasser for å få folk til å ta bedre vare på fasilitetene.

- De får mye dårlig omtale disse veitoalettene, erkjenner Sørvang.

- Så vi prøver å få folk til å grise minst mulig, fortsetter han.

Han forventer stort trykk på rasteplassene også i sommer.

- Vi har jo hatt to år med corona, og nå kommer flystreiken på toppen, poengterer han.

- Ring

Nå håper han at alle forlater toalettet slik de vil finne det selv, og om man finner et grisete toalett, har senioringeniøren et råd.

- Om det ikke ser bra ut, kan man ringe til veitrafikksentralen på 175. Da får entreprenør beskjed om det med en gang, slik at vi får fikset opp i det.

Statens vegvesen har ansvaret for rasteplasser langs Europa og riksveiene i Norge. Ifølge Sørvang har de om lag 700 anlegg rundt om i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer