Hund i varm bil

Klar beskjed

Dette må du vite dersom du ser en hund i en varm bil i sommer.

TEMPERATUREN STIGER: Ikke la hunden sitte igjen i en varm bil, temperaturen stiger raskt. Foto: Olena Serzhanova / Shutterstock / NTB
TEMPERATUREN STIGER: Ikke la hunden sitte igjen i en varm bil, temperaturen stiger raskt. Foto: Olena Serzhanova / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når gradestokken bikker 22 grader ute, kan det bli hele 85 grader i en bil som er parkert i sola. Dette kan være svært varmt, særlig for hunder da de ikke svetter slik som mennesker gjør.

- Hunder innelåst i bil på denne tiden av året er spesielt utsatt og farlig. Det skal lite til før det blir så varmt at det medfører en fare for hunden, sier avsnittsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt.

Temperaturen i bil stiger mye raskere, i tillegg til at det vil være mangel på luft. Dette kan føre til fatale konsekvenser for en hund som sitter alene i en varm bil.

Ring politiet

Ifølge loven skal enhver som treffer på et dyr som åpenbart er sykt, skadet eller hjelpeløst, hjelpe så langt det rekker.

- Publikum som observerer dette må derfor ringe til politiet på 112, og politiet er pliktig til å hjelpe. Når vi får slike meldinger til oss registrerer vi dette i våre systemer. Vi finner ut hvem som eier bilen og forsøker å varsle bileier. Hvis vi ikke kommer i kontakt med eier, eller eier ikke kan komme til stedet i løpet av kort tid, kan politiet ta seg inn i bilen for å redde hundens liv, forteller Aune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer