Klar beskjed

Det kan bli kø.

REFLEKS: Her kan du se hvor synlig du er med refleks - og hvor vanskelig det er for sjåføren å se deg når du går uten. Video: Trygg Trafikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har et førerkort som er større enn et vanlig bankkort må fornye det før utgangen av året dersom de vil beholde retten til å kjøre bil. Fra 1. januar er nemlig det gamle førerkortet som ble utstedt mellom 1. april 1979 og 31. desember 1997 ugyldig. Det er i utgangspunktet 60 000 nordmenn som har hatt det gamle førerkortet. Fortsatt er det altså over halvparten som ikke har fornyet.

På mange av disse gamle førerkortene står det en utløpsdato som kanskje er 2040, 2047 eller tilsvarende. Da disse førerkortene ble utstedt var det vanlig at utløpsdato ble satt til 100-års dagen din. Dette gjelder ikke lenger.

Bestill time nå

Til tross for at alle som har et gammelt førerkort skal ha fått melding om å fornye, er det mange som ennå ikke har reagert, forteller kommunikasjonsrådgiver Liv Sæter i Statens vegvesen:

- I hele landet er det fortsatt 33 000 personer med gammelt førerkort som ikke har sørget for å fornye. Nå haster det. Det er fortsatt ledige timer på de fleste trafikkstasjonene, men desember har mange fridager og åpningstidene i romjula er kortere. Dersom alle 33 000 vil fornye samtidig blir det kø. Bestill time nå med en gang, oppfordrer Sæter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer