Klar oppfordring: - Vis hensyn

Nå starter veiarbeidsesongen.

ASFALTERING: Nå er det duket for årets asfaltsesong. Foto: Statens vegvesen
ASFALTERING: Nå er det duket for årets asfaltsesong. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren markerer starten for arbeidet på norske veier, og Statens vegvesen har planer om å asfaltere en rekke strekninger i løpet av år. Full oversikt får du her.

I år skal Vegvesenet legge asfalt for rundt 800 millioner kroner.

Veiarbeid kan føre til stengte veier og omdirigeringer, og nå oppfordrer veivesen alle bilister til å vise hensyn til trafikkdirigentene og arbeiderne.

Trafikkdirigentene er på jobb både for egen, arbeidernes og trafikantenes sikkerhet, og for å gjøre det mest smidig for bilistene, blir det meste av veiarbeidet lagt til natta.

Men ifølge etaten oppstår det hvert år trafikkfarlige situasjoner som følge av utålmodige bilister som foretar farlige forbikjøringer, samt kjører aggressivt i anleggsområdet, skriver de i en pressemelding.

- Vi ber alle trafikanter om å ta det med ro og vise hensyn til de som jobber langs veiene. De er på jobb for oss alle, oppfordrer Thor Asbjørn Lunaas, teamleder for asfalt i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer