Peugeot Instinct concept - ladbar og selvkjørende

Klarer seg uten ratt

Peugeot valgte mobil-messen i Barcelona for å vise sin nye autonome konseptbil - antakelig et smart trekk.

SHOOTING BRAKE: Peugeot har lange konseptbiltradisjoner og fornekter seg ikke i forkant av bilmessen i Genève. Instinct Concept heter denne, og er i tråd med tiden både ladbar og autonom. Foto: Peugeot
SHOOTING BRAKE: Peugeot har lange konseptbiltradisjoner og fornekter seg ikke i forkant av bilmessen i Genève. Instinct Concept heter denne, og er i tråd med tiden både ladbar og autonom. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA: Peugeot har lange tradisjoner med konseptbiler - noen av de ferskeste til og med laget under ansvaret av en nordmann - som den spektakulære HX-1, eller, senere, konseptet Exalt.

Og her er den ferskeste. På bilutstillingen i Genève, som åpner om noen dager, ville kanskje denne selvkjørende, ladbare hybridbilen nærmest druknet i massen av nyheter som skal vises i løpet av noen få dager, men i Barcelona, på Mobile World Congress, ble den definitivt lagt merke til.

Som vanlig hadde den franske bilprodusenten - som for øvrig er i samtaler med General Motors om å overta Opel - valgt et spektakulært ytre for å vise teknologien de er i ferd med å utvikle. Stikkordet her er selvsagt «selvkjørende».

Ikke alle har fått med seg uttrykket autonom, men de kommer garantert til å høre det stadig mer fremover. Det betyr enkelt fortalt mer eller mindre «som klarer seg selv». Autonome, eller selvkjørende, biler har vi nå omtalt i flere år, og utviklingen er rivende.

Ikke nytt lenger

Volvo forbløffet oss da vi fikk sitte på i en selvkjørende S60 i Göteborg-trafikken i mai 2014 og høsten samme år fikk vi prøve Mercedes-Benz' versjon av autopilot i en «intelligent» S-klasse. Og i 2016 brakte Tesla det meste av denne teknologien ut på veien. Vi har prøvd den selv i en tidlig, men likefullt imponerende utgave - her kan du lese om hvordan vi opplevde det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer