Test: Renault Zoe 2020

Klassens beste rekkevidde

Utvendig er det ikke lett å se at Zoe er blitt ny, men under skallet er mye endret. Vi har kjørt nyheten!

NY FRONT: Det er den fremre delen av Zoe som utseendemessig er blitt oppgradert mest, med nytt panser, nye lykter (full-LED), og frontfanger. Kjennere vil også legge merke til ny felgdesign. Men det meste av det som er nytt, er det som ikke synes utenfra. Foto: Knut Moberg
NY FRONT: Det er den fremre delen av Zoe som utseendemessig er blitt oppgradert mest, med nytt panser, nye lykter (full-LED), og frontfanger. Kjennere vil også legge merke til ny felgdesign. Men det meste av det som er nytt, er det som ikke synes utenfra. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renault Zoe er, etter Nissan Leaf, den så langt lengstlevende av det vi kan kalle de «fullverdige» elbilene, selv om Mitsubishi i-MiEV, som var basert på en opprinnelig bensindrevet Kei-car, gjorde en hederlig innsats litt i forkant.

Første versjon Zoe ble lansert høsten 2012, med en batteripakke på 22 kWt, som ga 210 km rekkevidde etter den optimistiske NEDC-normen. Maksimal effekt var 88 hestekrefter.

Sent til Norge

Til Norge kom bilen senere enn i andre land - den franske produsenten brukte litt tid på å se at potensialet faktisk var ganske stort her i landet, og det måtte en god del plunder til for å gjøre det mulig å lade bilen på det relativt antikverte norske IT-strømnettet, som fortsatt dominerer.

Det var dermed først klart for en prøvekjøring (på Bislett (!) i Oslo tidlig på våren 2014).

Gradvis bedre

Men etter hvert er det da blitt registrert over 11.500 Zoe i Norge. Modellen har gradvis fått sin drivlinje oppgradert, og den utgående versjonen, Zoe Z.E. 40, med en batteripakke på 41 kWt, klarte fint 30 mil på én lading under gode forhold (oppgitt rekkevidde 400 km, fortsatt etter den gamle NEDC-målemetoden).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer