Klassisk stil og smart design

Fin bil, tenker vi i det vi får utdelt nøklene. Gode seter, tenker vi deretter når vi finner sjefsstillingen bak rattet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi får lange blikk etter oss når vi kommer cruisende i XC90. Hvorfor er det så bilen og ikke damen bak rattet alle snur seg etter? Vel, det er først og fremst en flott bil, og en biltype mange norske bilister drømmer om. Stor, høy bakkeklaring, firehjulsdrift, romslig innvendig (syv seter faktisk, om man ønsker), og med god plass til for eksempel skiutstyr og andre store saker på taket. Kjennerne vil også med et blikk vite at dette er en relativt kostbar bil, og den er pen å se på både innvendig og utvendig. Volvo assosieres fra gammelt av med et visst kassepreg, men det er ikke mange skarpe hjørner på denne kjerra. Lange linjer og elegant buede former gjør bilen vakker, men den har likevel særpreg. Du ser umiddelbart at det er en Volvo, og de fleste vil mene den er ganske vellykket visuelt.

Smart design

Vi faller også for de mange praktiske små løsningene designerne har fått plass til. Picknickluka bak for eksempel. Finnes det noe deiligere enn å ankomme skibakken, sette seg godt på lukas nedre del med øvre del som tak over hodet, og kle på skistøvler og annet utstyr i ro og mak? Perfekt for lengre turer og for norsk, fuktig klima. Du kan faktisk få med et lite picknickbord og to seteputer som ekstrautstyr om mat i friluft og bil er noe du ønsker å innta ofte. Setene er svært fleksible, og kan legges ned, trekkes frem og skubbes bakover. Her er det en løsning for enhver familiekonstellasjon på syv hoder eller færre. Og hva er vel bedre for familiefreden enn egne uttak for hodetelefoner bak? Er det mange viljer omkring hva man skal lytte til på turen, er dette ekstrautstyr verdt å satse på. (1.900 kroner.) Baksetene har også egne ventilasjonsanlegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer