Klassiske feller ved innføring av bil

Når du tar med deg bil til Norge på flyttelasset fra utlandet, så er det mange dokumenter og datoer å holde styr på. Tollvesenet advarer deg mot det de betegner som klassiske feller.

Publisert

Skal du flytte hjem etter år i utlandet er det mye som skal ordnes. Hvis du i tillegg tar med deg bil som du ønsker å innføre avgiftsfritt i Norge, så blir det en rekke ekstra papierer og tidsfrister å forholde seg til. Her må du holde tunga rett i munn, for Tollvesenet gir hverken dispensasjon for dårlige unnskyldninger eller tårer. Alle betingelser må oppfylles for at du skal slippe å betale toll og avgifter for "flyttebilen" din.

Tollvesenet påpeker følgende klassiske feller, som er verdt å merke seg – og å unngå:

Ofte reiser folk på ferie i Norge like før hjemflyttingen, for å ordne nytt bosted eller lignende, og tar da med seg bilen til landet. Så drar de tilbake en snartur til landet de flytter fra for å hente flyttelasset, før de ”flytter” til Norge. Hvis en slik ferietur finner sted like før flyttingen, regner Tollvesenet den datoen du kommer til Norge med bilen på ferie som bilens innførselsdato. Mange går da i den fellen at de ennå ikke har eid bilen i ett år, eller at andre krav ikke overholdes.

Tollvesenet er pirkete når det gjelder eksakte datoer. Vær derfor nøye med å sjekke datoene på papirene dine før du planlegger flyttingen. Kommer du eller bilen til Norge noen få dager før du har eid bilen i ett år, eller før du har bodd i utlandet i 5 år, så får du ikke godkjent søknaden din om avgiftsfritak. Tollvesenet gir ikke dispensasjon for slike ”glipper”, og råder deg derfor til å holde øye med alle detaljene. Tenk på hva et par dagers feilberegning kan koste deg!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer