Klin ny BMW vist frem

BMW forsøker seg rett og slett med en GT-bil. Den er stor og vil mest sannsynlig også bli en drøm å kjøre langt med.

BMW Concept 5 Series Gran Turismo
BMW Concept 5 Series Gran Turismo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (DinSide Motor): Vi er i Tyskland for å inspisere den nye GT-modellen til BMW. Det foreløpige navnet er BMW Concept 5 series Gran Turismo. For de som grubler over at denne bilen, som ikke ligner 5-serie i det hele tatt, heter 5-serie og ikke 7-serie, kan vi opplyse om at det er den nye 5-serien det siktes til.

Designmessig har den mange likheter med den nye 7-eren, men det hevdes at bilen ikke deler noen plattformkomponenter med dagens modeller. GT-modellen har design og inspirasjon fra Concept CS, som ble vist for litt siden, og den nye 5-serien vil også hente linjer fra denne.

Stor

Vi har nå sett bilen i virkeligheten og sittet bak rattet. Totalt sett kan vi konkludere med at bilen er stor. Den er 4.998 millimeter lang, har høyt tak og en rekke fleksible løsninger. Dette er en romslig bil og jeg har personlig, med mine snaue to meter på sokkelesten, testet at fire store menn går inn i kupéen, uten problemer. Konseptbilen er en fireseter, men den produksjonsklare bilen vil også leveres som femseter.

Litt SUV

Bakkeklaringen på bilen er litt høyere enn 5- og 7-serie, men lavere enn SUVene. Det er lagt stor vekt på lett inn- og utstigning og at man skal ha en litt opphevet førerposisjon. Likevel minner den mest om en lav bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer