Lynlading:

Klinker til med 480 kW

Fem minutter i laderen gir deg 20 mil på hjul.

NY MODELL: Xpeng G9 er på vei til Norge og støtter lynlading med over 400 kW effekt. Foto: Xpeng
NY MODELL: Xpeng G9 er på vei til Norge og støtter lynlading med over 400 kW effekt. Foto: Xpeng Vis mer
Publisert

Nylig avduket kinesiske Xpeng sin elektriske SUV G9, en ganske stor bil som måler 4,9 meter i lengde, med en akselavstand på tre meter. Den kan også dra henger på 1500 kilo.

- Jeg kan i dag bekrefte at Xpeng G9 kommer til Norge, og vi gleder oss til å fortelle mer når det er klart senere i høst, sa PR-sjef Knut Arne Marcussen for Xpeng Motors Norge til Elbil24 tidligere denne måneden.

Hittil i år er det registrert 508 Xpeng-biler i Norge, viser tall fra elbilstatistikk.no.

Kan lade lynraskt

Xpeng G9 er blant bilene som har støtte for 800 volts lading, og da går det unna når kabelen er koblet til. I Kina har nemlig produsenten demonstrert lynlading av bilen der man i løpet av fem minutter i laderen får ladet batteriet nok til å kjøre 210 km.

De er riktignok oppgitt etter CLTC-standarden og ikke etter WLTP-standarden vi forholder oss til her til lands. Den kinesiske standarden er noe snillere, der bilene blant annet kjøres på lavere hastigheter, så etter WLTP-mål må man som en tommelfingerregel senke rekkevidden med 20 prosent. Uansett er det en god prestasjon å komme rundt 17 mil etter fem minutters lading – på en såpass stor bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.