Lynlading:

Klinker til med 480 kW

Fem minutter i laderen gir deg 20 mil på hjul.

NY MODELL: Xpeng G9 er på vei til Norge og støtter lynlading med over 400 kW effekt. Foto: Xpeng
NY MODELL: Xpeng G9 er på vei til Norge og støtter lynlading med over 400 kW effekt. Foto: Xpeng Vis mer
Publisert

Nylig avduket kinesiske Xpeng sin elektriske SUV G9, en ganske stor bil som måler 4,9 meter i lengde, med en akselavstand på tre meter. Den kan også dra henger på 1500 kilo.

- Jeg kan i dag bekrefte at Xpeng G9 kommer til Norge, og vi gleder oss til å fortelle mer når det er klart senere i høst, sa PR-sjef Knut Arne Marcussen for Xpeng Motors Norge til Elbil24 tidligere denne måneden.

Hittil i år er det registrert 508 Xpeng-biler i Norge, viser tall fra elbilstatistikk.no.

Kan lade lynraskt

Xpeng G9 er blant bilene som har støtte for 800 volts lading, og da går det unna når kabelen er koblet til. I Kina har nemlig produsenten demonstrert lynlading av bilen der man i løpet av fem minutter i laderen får ladet batteriet nok til å kjøre 210 km.

De er riktignok oppgitt etter CLTC-standarden og ikke etter WLTP-standarden vi forholder oss til her til lands. Den kinesiske standarden er noe snillere, der bilene blant annet kjøres på lavere hastigheter, så etter WLTP-mål må man som en tommelfingerregel senke rekkevidden med 20 prosent. Uansett er det en god prestasjon å komme rundt 17 mil etter fem minutters lading – på en såpass stor bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer