Bilforsikring

Knalldyr felle

Du kan få en kjedelig overraskelse om du ikke følger med på dette tallet.

SJEKK: Følg med på dette tallet. Hvis ikke kan det bli kostbart. Foto: Odd Roar Lange
SJEKK: Følg med på dette tallet. Hvis ikke kan det bli kostbart. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2022 har vært preget av flykaos, og mange har heller tatt bilen fatt, enten på Norgesferie eller kastet seg rundt og kjørt til kontinentet for en sårt etterlengtet utenlandsferie.

Sjekk forsikringen

I en pressemelding fra Naf peker de også på at lengre rekkevidde hos elbiler og bedre utbygd ladenettverk, også gjør at mange drar på lengre turer med disse.

En «uvanlig» lang biltur, kan imidlertid by på en kjedelig og potensielt svindyr overraskelse, enten du kjører på el, bensin eller diesel.

- Bruker du elbilen stort sett til korte turer i hverdagen, kan en bilferie gjøre store utslag på kilometerstanden. Overstiger du den avtalte kjørelengden, kan det bli en dyr overraskelse om du er uheldig og trenger å bruke forsikringen, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Naf Nils Sødal.

Juster opp

Har du kjørt over kjørelengden, vil det gå ut over beløpet du får igjen på forsikringen om det skulle skje noe.

Derfor bør du sjekke hvor lang kjørelengde du har i bilforsikringen, og eventuelt øke denne om du har planer om en lengre tur.

Det samme gjelder også om du har leaset bilen. Da må du sjekke kilometerstanden opp mot antall kilometer i leasingkontrakten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer