Knallhard SUV-duell

FolkeSUV-klassen vokser stadig. Vi har testet den spennende nykommeren Ford Kuga mot klasselederen Volkswagen Tiguan.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange månedene siden Tiguan fikk hard kamp av BMW X3 og Land Rover Freelander i vår trippeltest. X3 og Freelander tilhører premiumsegmentet i den kompakte SUV-klassen, mens Tiguan med normal motorisering går direkte inn blant folkeSUVer som Toyota Rav4, Honda CR-V og Mitsubishi Outlander.

Tidligere testvinner

Likevel klarte den seg bra i trippeltesten og dro i land seieren, riktignok mye på grunn av prisen, men også på egenskaper imponerte den. Tiguans styrke er at den er en rimelig gjennomarbeidet bil uten store svakheter. Så får det heller være at den ikke bringer så voldsomt mye nytt til klassen.

Bytte bil? Sjekk hva din gamle er verdt.

Debutant fra Ford

Men hvordan står det så til med Ford Kuga? Kuga er Fords første virkelige folkeSUV og vi har sett frem til å kjøre den med spenning. Riktignok har man også hatt mer gammeldagse Maverick i stallen, men den er i denne sammenhengen mindre relevant og interessant.

Designen på Kuga er frisk og motoren på papiret passende til bilen og det norske avgiftssystemet. I tillegg vet vi at Ford er svært dyktige på kjøreegenskaper og kjørekomfort. Alt ligger altså til rette for et skikkelig toppoppgjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer