Knallpris: Honda CR-V 1,6 i-DTEC

Vi har ventet i spenning, og nå er prisene klare.

Foto: Wieck
Foto: Wieck Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Honda har kommet med en glimrende og sterk 1,6-liters dieselmotor. Man skulle nesten tro den var laget med tanke på Norge, men det er nok flere land enn oss som er glad i dieselbiler. Motoren har allerede funnet sin plass i nye Civic, men det er nå det virkelige skjer. Den havner i nye CR-V, og vi har fått prisene.

PRØVEKJØRT: Nye Honda CR-V

Skal testes

Nye Honda CR-V, som vi er svært begeistret for, har dessverre ikke hatt noen veldig prisvennlige motorer til nå, og det er der den nye 1,6-literen kommer inn. Ikke bare er motoren svært effektiv med tanke på forbruk, den er også så sterk at den forventes å gjøre en god jobb i CR-V. Dette har vi enda ikke fått testet, men vi kommer tilbake så snart det lar seg gjøre.

I oktober/november ruller de første kundebilene inn over landegrensen.

Se bilder utvendig:


Motoren leverer 120 hestekrefter ut fra et dreiemoment på 300Nm. Dette er krefter nok til å flytte bilen fra stillestående til 100 km/t på 11,2 sekunder, hvilket er helt akseptabelt i en bil som dette. Toppfarten oppgis å være 182 km/t, noe man antagelig aldri vil få bruk for.

Tidligere omtale: Honda CR-V med sparemotor

Kun 2wd og manuelt gir

Med den nye 1,6-literen under panseret vil CR-V kun bli å få med forhjulstrekk og manuelt gir. Dette gir en såpass stor gevinst med tanke på vekt at Honda ikke ønsker å lansere bilen med drift på alle fire. I forhold til en 2,2-liter med firehjulsdrift er en 1,6-liter med forhjulsdrift hele 116 kg lettere. Dette gir gevinst på mange områder, også når det kommer til kjøreegenskapene, men først og fremst er det interessant for forbruk og utslipp.

Les testen: 1,6 i-DTEC i Honda Civic er gjerrig

Den gjerrige motoren vil ha et forbruk på 0,45 liter per mil i nye CR-V, som igjen resulterer i et CO2-utslipp på 119 gram. Det er disse tallene som danner grunnlaget for gode avgiftsvilkår, som igjen gir en særdeles fin utsalgspris.

Slik blir prisene:

  • Honda CR-V S-grade kr. 310.000,-
  • Honda CR-V Comfort kr. 313.000,-
  • Honda CR-V Elegance kr. 331.000,-
  • Honda CR-V Lifestyle kr. 355.000,-
(Frakt og leveringsomkostninger kommer i tillegg)

Snart kommer Honda Civic stasjonsvogn

Se bilder av CR-V innvendig:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer