Før-premiere på Volkswagens nye folke-elbil i Norge:

Knallpris på Volkswagen ID.3

Halvparten av de bilene som produseres nå, kommer til Norge.

PREMIEREKLAR: Vår journalist har allerede prøvekjørt den nye elbilen ID.3 fra Volkswagen. Han tror dette kan bli Norges mest solgte bil. Foto: Fred Magne Skillebæk
PREMIEREKLAR: Vår journalist har allerede prøvekjørt den nye elbilen ID.3 fra Volkswagen. Han tror dette kan bli Norges mest solgte bil. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagens nye elbil har offisiell lansering på Frankfurt-utstillingen om to uker. Men allerede nå lokker den norske importøren de nye kundene med førpremiere av 1st-utgaven av ID.3 på Aker Brygge i Oslo.

Nå kan de også avsløre prisen:

- Volkswagen ID.3 vil få en startpris under 330.000 kroner og en rekkevidde på 420 kilometer, sier produktsjef Jan Tore Kopperud til bilbransjenettstedet Bilnytt.no.

Fra juni 2020

Bilnytt opplyser at Volkswagen-fabrikken skal produsere 30.000 av 1st-utgaven av ID.3, før de begynner med andre utstyrs- og batteriversjoner.

Det er grunn til å tro at Norge er sikret seg over halve produksjonen siden Møller har som mål at ID.3 skal bli Norges mest solgte bilmodell neste år. 28 land skal dele på resten av produksjonen.

ID.3 1st er allerede på samlebåndet og den skal produseres fram mot sommeren. Bilene vil bli utlevert fra og med juni 2020.

- Alle som bestiller en 1st-utgave vil være sikret levering i 2020, sier Volkswagen-direktør Harald Edvardsen-Eibak i Harald A. Møller.

ID.3 i fire farger

VW ID.3 1st blir tilgjengelig i fire farger, med tre utstyrsnivåer og følgende spesifikasjoner:

  • Alle bilene får rekkevidde på 420 kilometer
  • 100 kW hurtiglading DC (Ionity superladere)
  • Lading inkludert i prisen
  • 0- 100 km/t på 7,5 sekunder
  • 18’’ hjul

Senere kommer en utgave med rekkevidde på 330 kilometer og en med rekkevidde på «over 500 kilometer».

e-Golf og e-up! lever videre

Edvardsen-Eibak sier til BilNytt.no at målsettingen er å registrere flere biler i 2019 enn Tesla.

STORSELGER: - Vi tror ID.3 blir Norges mest solgte bil, sier VW-direktør Harald Edvardsen-Eibak. Foto: Rune Nesheim
STORSELGER: - Vi tror ID.3 blir Norges mest solgte bil, sier VW-direktør Harald Edvardsen-Eibak. Foto: Rune Nesheim Vis mer

- Vi har ikke gitt opp kampen mot Tesla i 2019 som Norges mest kjøpte personbilmerke, sier han.

- I år vil vi selge 800 e-up! – og det vil fort bli mer neste år.

- Vi skal selge e-Golf ut første halvår 2020. Fra nyttår får vi i tillegg en e-up! med økt rekkevidde som vi har stor tro på som innstegsmodell til våre elbiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer