Før-premiere på Volkswagens nye folke-elbil i Norge:

Knallpris på Volkswagen ID.3

Halvparten av de bilene som produseres nå, kommer til Norge.

PREMIEREKLAR: Vår journalist har allerede prøvekjørt den nye elbilen ID.3 fra Volkswagen. Han tror dette kan bli Norges mest solgte bil. Foto: Fred Magne Skillebæk
PREMIEREKLAR: Vår journalist har allerede prøvekjørt den nye elbilen ID.3 fra Volkswagen. Han tror dette kan bli Norges mest solgte bil. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagens nye elbil har offisiell lansering på Frankfurt-utstillingen om to uker. Men allerede nå lokker den norske importøren de nye kundene med førpremiere av 1st-utgaven av ID.3 på Aker Brygge i Oslo.

Nå kan de også avsløre prisen:

- Volkswagen ID.3 vil få en startpris under 330.000 kroner og en rekkevidde på 420 kilometer, sier produktsjef Jan Tore Kopperud til bilbransjenettstedet Bilnytt.no.

Fra juni 2020

Bilnytt opplyser at Volkswagen-fabrikken skal produsere 30.000 av 1st-utgaven av ID.3, før de begynner med andre utstyrs- og batteriversjoner.

Det er grunn til å tro at Norge er sikret seg over halve produksjonen siden Møller har som mål at ID.3 skal bli Norges mest solgte bilmodell neste år. 28 land skal dele på resten av produksjonen.

ID.3 1st er allerede på samlebåndet og den skal produseres fram mot sommeren. Bilene vil bli utlevert fra og med juni 2020.

- Alle som bestiller en 1st-utgave vil være sikret levering i 2020, sier Volkswagen-direktør Harald Edvardsen-Eibak i Harald A. Møller.

ID.3 i fire farger

VW ID.3 1st blir tilgjengelig i fire farger, med tre utstyrsnivåer og følgende spesifikasjoner:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer