Knallpris: Tesla Model S

Nå er prisene klare på Tesla i Norge. Løp og kjøp, eller…?

Nå er prisene for Norge klare. Model S får en knallpris.  Foto: Tesla Motors
Nå er prisene for Norge klare. Model S får en knallpris. Foto: Tesla Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbilen Tesla har lenge vært omtalt som den første fullverdige elbilen som er ventet på markedet, ettersom den har en god rekkevidde. Nå er bilen snart klar for de norske veiene, og prisene er ikke bare klare:

De er rett og slett knallgode.

En fullverdig elbil høres spennende ut i all den tid den er så godt som avgiftsfri, og dermed kan risikere å bli billig. Men hva menes med billig?

Jo, en Tesla Model S med et batteri på 60 kWt får en startpris på kr. 446.600 kroner. Det er særdeles interessant. Se flere priser nederst.

Dette sa vi om Tesla i 2008

Amerikansk nivå

Vi har også tidligere skrevet om prisene for Tesla S, men da med utangspunkt i de amerikanske modellene og prisene. Fakta er at de norske prisene blir på høyde med de amerikanske, noe som ikke er tilfelle på noen annen bilmodell på markedet, og i hvert fall ikke biler med ordinær forbrenningsmotor. Eksempelvis koster en VW Golf med 170-hesters motor fra 90.000 kroner i USA, mens rimeligste i Norge runder 230.000 kroner.

Se flere bilder her:

Flere drivlinjer

De aller fleste biler på markedet kan velges med forskjellig drivlinjer. Slik blir det også på Tesla S. I Norge vil det være tre alternatviver å velge blant, og de har alle forskjellige ytelser, på henholdsvis 60 og 85 kWt. I tillegg kommer en versjon de har kalt Performance, som også har 85 kWt. Utover batterikapasitet kan du også velge blant en mengde utstyr for å individualisere bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer