Knallresultater for Toyota

Nye Toyota Avensis er testet av Euro NCAP og oppnådde bunnsolide resultater. Også lillebror IQ fikk fem stjerner, i likhet med Mazda 6 og Mitsubishi Lancer.

Toyota Avensis
Toyota Avensis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den europeiske kollisjonstest-instutisjonen har fra og med februar i år innført et modifisert testprogram med helt nye poengivingsnormer. Vi kommer i morgen tilbake med grundig informasjon om de nye reglene og poengsystemene.

Tidligere ble alle testede modeller tildelt tre sett med stjerner, basert på henholdsvis voksen-, barn- og fotgjengerbeskyttelse. Den viktigste endringen i det nye testregimet, er at Euro NCAP heretter kun vil gi ett sett med stjerner. Disse stjernene vil sammenfatte bilenes poengoppnåelse i samtlige tester som utføres av Euro NCAP.

Fortsatt mulig å gå i dybden

Euro NCAP fortsetter imidlertid heldigvis å offentliggjøre delresultatene som ligger til grunn for antall tildelte stjerner. Takket være disse delresultatene er det mulig å avsløre hvilke biler som virkelig tilbyr høy sikkerhet - og hvilke som tildeles fem stjerner til tross for svake resultater i enkelte øvelser.

Toyota med sterke resultater

Den som kun ser på antall stjerner kan fort få inntrykk av at Mazda 6, Mitsubishi Lancer, Toyota Avensis og Toyota IQ gjorde det like godt. Samtlige oppnådde nemlig fem stjerner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.