Knallresultater for Toyota

Nye Toyota Avensis er testet av Euro NCAP og oppnådde bunnsolide resultater. Også lillebror IQ fikk fem stjerner, i likhet med Mazda 6 og Mitsubishi Lancer.

Toyota Avensis
Toyota Avensis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den europeiske kollisjonstest-instutisjonen har fra og med februar i år innført et modifisert testprogram med helt nye poengivingsnormer. Vi kommer i morgen tilbake med grundig informasjon om de nye reglene og poengsystemene.

Tidligere ble alle testede modeller tildelt tre sett med stjerner, basert på henholdsvis voksen-, barn- og fotgjengerbeskyttelse. Den viktigste endringen i det nye testregimet, er at Euro NCAP heretter kun vil gi ett sett med stjerner. Disse stjernene vil sammenfatte bilenes poengoppnåelse i samtlige tester som utføres av Euro NCAP.

Fortsatt mulig å gå i dybden

Euro NCAP fortsetter imidlertid heldigvis å offentliggjøre delresultatene som ligger til grunn for antall tildelte stjerner. Takket være disse delresultatene er det mulig å avsløre hvilke biler som virkelig tilbyr høy sikkerhet - og hvilke som tildeles fem stjerner til tross for svake resultater i enkelte øvelser.

Toyota med sterke resultater

Den som kun ser på antall stjerner kan fort få inntrykk av at Mazda 6, Mitsubishi Lancer, Toyota Avensis og Toyota IQ gjorde det like godt. Samtlige oppnådde nemlig fem stjerner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer