Knallsikre hybridbiler

Hybridbilene Honda Insight og Toyota Prius oppnår kjemperesultater hos Euro NCAP. Også Renault Grand Scenic, Skoda Yeti og Volkswagen Polo gjør det godt. Citroën er alene om å måtte nøye seg med fire stjerner.

Toyota Prius
Toyota Prius Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da første generasjon Prius ble lansert, oppsto mange rykter om at den store batteripakken utgjorde en fare i sammenheng med kollisjon. Disse påstandene er for lengst avsannet og da andre generasjon Prius ble testet av Euro NCAP i 2004, fikk Toyota et håndfast bevis for at selskapet ikke kompromisser med sikkerheten når de utvikler sine hybridbiler. Andre generasjon Prius oppnådde nemlig fem svært solide stjerner. I tillegg skulle bilen vise seg å være blant de aller sikreste bilene som noen gang var testet av Euro NCAP når det kom til sikkerhet for barn.

Og med tredje generasjon Prius beviser Toyota nok en gang at den som kjøper deres gjerrige hybridbiler ikke trenger å være bekymret for sikkerheten.

Full oversikt over alle resultater i denne runden finner du her.

Toyota Prius: 82,6 prosent

Riktignok kan det ved første øyekast se ut som om syv av de åtte testede modellene i denne runden gjorde det omlag like godt - fordi de alle fikk fem stjerner. Men hvis man kikker nærmere på poengene og prosentene som ligger til grunn for stjernene, så viser det seg at Toyota Prius oppnådde en vektet score på hele 82,6 prosent (utregnet av DinSide, siden Euro NCAP ikke offentliggjør sammenlagtscore). Blant de 21 bilene som så langt er testet etter det nye regimet, har kun to biler oppnådd en høyere score: Volkswagen Golf (84,6 prosent) - og - Honda Insight.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer