Xpeng P7

Knock out på Tesla?

Rekkevidden skal være bedre og kvalitetsfølelsen virker også å være bedre. Vi er svært spente på elbil-nyheten fra Xpeng. Bli med på forhåndstitten!

FØRSTEINNTRYKK: Vi har ennå ikke kjørt Xpeng, men i videoen tar vi deg med på en gjennomgang. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Xpeng er foreløpig lite kjent i Norge, men er en av Kinas ledende produsenter av biler. De er verdensledende i bruk av teknologi og og gjør all produktutvikling internt, akkurat som Tesla gjør. De mener dette skal gjøre at alle komponentene i bilen jobber bedre sammen, noe Tesla beviselig kan vise til med sine integrerte systemer.

Vi har så vidt blitt presentert for den litt eiendommelige SUV-modellen G3, før bilmerket viser fram enda en modell, denne gangen en sedan.

Xpeng P7 er oppsiktsvekkende nok allerede på norsk jord, og finnes bare i dette ene eksemplaret i hele Europa. Her kan du se den på Aker brygge de to første ukene i august.

Går i strupen på Tesla

Sedan er som kjent fortsatt ekstremt populært både i Asia og USA, og er strengt tatt den beste karosserifasongen med tanke på luftmotstand og energiutnyttelse også.

Det er svært liten tvil om hvor Xpeng har hentet inspirasjon fra. Profilen og løsningene oser Tesla Model S og lite annet lang vei.

Bra kvalitetsinntrykk

Sideprofilen er den samme, dørhåndtakene er innfelt med samme prinsipp som Tesla Model 3. Store hjul og fylde over hoftene gir den et plantet OMG-moderne look.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer