Knuser elbil-myte

Rekkeviddeangsten er størst blant dem som ikke eier elbil.

LOV Å TRYKKE: Det finnes mange knapper i en bil, og noen av disse er nok velkjente, men kjenner du til knappen som kan redde liv? Video: Celina Stamper / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele 63 prosent av bilister sier de er redde for å gå tom for strøm på langtur. Rekkeviddeangsten er størst blant dem som ikke eier elbil.

Det melder Naf i en pressemelding.

Angsten lever

Mens 55 prosent av elbilistene svarer at de er redde for å gå tom for strøm på langtur, sier hele 72 prosent av de som ikke har elbil, det samme.

Dette ifølge Nafs nye store elbilundersøkelse, utført av Norstat. I desember og januar er totalt er 1.855 personer spurt, hvorav 996 med elbil og 859 uten elbil.

- Rekkeviddeangsten lever i beste velgående, konkluderer Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i Naf, i en pressemelding.

Naf sier de fleste som har fått seg en elbil, venner seg til hvor langt bilen kjører før de må ha en ladestopp. Angsten for å gå tom for strøm bygger hos mange på frykt for å ikke rekke fram til laderen i tide og på veien kjører bilen tom for strøm.

Sødal påpeker at faren for å gå tom for strøm ikke er større enn faren for å kjøre bilen til tom tank.

- Bilbergingstallene fra Naf viser at det ikke er flere som kjører elbilen tom enn det er folk som går tomme for drivstoff med bensin- eller dieselbil, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer