Årets 20 mest solgte

Knuser elbilene

Elbilsalget øker fortsatt kraftig i Norge, men det er en bil de elektriske ikke klarer å kjøre forbi: Toyota Rav4 Hybrid.

BENSIN PÅ TOPPEN: Så langt i år er Toyota Rav4 Hybrid den mest solgte bilen i Norge. Kjøperne har forelsket seg i den ladbare hybrid-utgaven som skal klare 75 kilometer på strøm før bensinmotoren slår inn. Hvor lenge klarer den å holde stand mot elbilene? Foto: Toyota
BENSIN PÅ TOPPEN: Så langt i år er Toyota Rav4 Hybrid den mest solgte bilen i Norge. Kjøperne har forelsket seg i den ladbare hybrid-utgaven som skal klare 75 kilometer på strøm før bensinmotoren slår inn. Hvor lenge klarer den å holde stand mot elbilene? Foto: Toyota Vis mer
Publisert

De fire første månedene i år er det solgt 26 380 nye elbiler i Norge. Det er en andel av nybilsalget på over 53 prosent og en økning på 31,8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Resten av de 49 475 nye bilene som er solgt så langt i år, er stort sett ladbare hybrider (13 361) eller vanlige hybrider (3491). Det er nye tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken som viser dette.

Knockout på rekkevidde

Mens elbiler og ladbare hybrider har stor suksess, kan vi med stor sikkerhet si at diesel er på vei mot den sikre død.

De fire første månedene ble det solgt bare 2824 biler med dieselmotor – en nedgang på 35 prosent sammenliknet med den samme perioden i fjor.

Det er den ladbare hybridutgaven av Toyota Rav4 som norske bilkjøpere har forelsket seg i, og som utgjør den klart største delen av salget. Noe er forklaringen er ganske sikkert den gode rekkevidden på strøm, sammenliknet med andre ladbare hybrider. «Knockout på rekkevidde», skrev vi da vi testet bilen i fjor høst og ga den terningkast fem. I tillegg noterte vi bra plass, mye sikkerhets- og komfort-utstyr, selv på laveste nivå samt lavt forbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer