Kia EV6 med suveren ny verdensrekord

Knuser Tesla

Koreansk «billigmerke» ender i Guinness rekordbok som verdens raskeste bil å lade.

NY VERDENSREKORD: Elbilen Kia EV6 har satt ny verdensrekord i effektiv lading. Foto: Øystein B. Fossum
NY VERDENSREKORD: Elbilen Kia EV6 har satt ny verdensrekord i effektiv lading. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Kias nye elbil, mye omtalte og ettertraktede EV6, får plass i Guinness rekordbok for kortest ladetid på lange reiser. Kia EV6 er nemlig elbilen som har brukt minst tid ved hurtigladerne, på den lange reisen på tvers av USA, mellom New York og Los Angeles.

I løpet av sju dager og 4635 tilbakelagte kilometer fra New York i øst til Los Angeles i vest benyttet elbilen totalt sju timer, ti minutter og ett sekund (7.10,01) på lading.

Dermed slår sørkoreanerne Teslas seks år gamle Guinness-rekord fra 2015, da en Model S P85D benyttet hele 12 timer, 48 minutter og 10 sekunder på hurtiglading (12.48,10). Kia knuser med det den gamle verdensrekorden med over fem og en halv time (5.38,09).

– Imøtegår skepsisen

På papiret kan Kia EV6 med sitt 400/800 volts elektriske anlegg og ladefart på 240 kW lade 100 kilometer rekkevidde på opptil 4 minutter. Det er raskere enn stort sett alle dagens elbiler.

Å lade batteriet fra 10 til 80 prosent skal være mulig på bare 18 minutter.

– Det er utrolig gøy å slå Tesla på dette på deres hjemmebane i USA. Også her hjemme, hvor vi har et svært langt land å forholde oss til, er raske lademuligheter noe som blir viktigere og viktigere for kundene når vi alle går over på elektriske biler, sier kommunikasjonssjef Christian Lagaard i Kia Bil Norge til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer