BMW i4 er Årets Bil 2022

Knuste favorittene!

BMW i4 kom fra ingen steder til å bli kåret til Norges beste bil i år. Den har puttet BMW-DNA inn i en elbil.

DETTE ER VINNEREN: BMW i4 er navnet på Årets Bil 2022. Det er klart etter at hele fem av sju jurymedlemmer gav den tyske elbilen full score etter finaledagen på Rudskogen. Video: Hans Arne Vedlog. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var bare så vidt at elbilen BMW i4 rakk å bli med i kåringen av Årets Bil i Norge. Ved tolvte time kom imidlertid meldingen fra den norske importøren om at et eksemplar var sikret å bli med i konkurransen.

Det var likevel nær sagt få som forventet at etternøleren skulle slå enda mer omtalte familiebiler som for eksempel Tesla Model Y, Volvo XC40, Skoda Enyaq eller tvillingene Ioniq 5 og Kia EV6. Men helt på oppløpet kom altså den lite elbilaktige BMW-en som et olja̶ elektrisk lyn og vant juryens stemmer.

«BMW-DNA i en elbil»

I sin avgjørelse skriver juryen at de har hensyntatt hvordan BMW har beholdt merkets DNA, i en bil med en fullverdig elektrifisert drivlinje:

«Bilen er den første elbilen fra merkets M-divisjon, og den presterer kompromissløst. Videre viser bilen vei for BMWs tanker rundt videre elektrifiseringsplaner, og er deres nye utstillingsvindu for connectivity og digitalisering, uten at dette er gjort med noen kompromisser for kjøreglede og egenskaper. Disse elementene vil følge framtidige BMW, uavhengig av form, fasong og farge. Dette er rett og slett BMWs nye DNA, og den overbeviser».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer