Rekkevidde ID.3, ID.4, Enyaq, Model 3, iX3 …

Knuste oppgitt rekkevidde med ti mil

BMW iX3 imponerte testerne hos NAF.

OVERRASKET: BMW iX3 stoppet ikke før den hadde kjørt drøye 11 mil mer enn oppgitt WLTP-rekkevidde. Foto: Rune Nesheim
OVERRASKET: BMW iX3 stoppet ikke før den hadde kjørt drøye 11 mil mer enn oppgitt WLTP-rekkevidde. Foto: Rune Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Bilen kjørte drøye ti mil etter å ha passert rekkevidden den har på papiret. Det er imponerende, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Bilen han sikter til er BMW iX3, som imponerte da NAF tok med seg 20 elbiler på sommertest de første dagene i juni. Den imponerte også da NAF testet rekkevidden i vinter med et avvik på bare fire prosent.

- Elbilen fra BMW har også et forbruk som ingen andre biler av denne størrelsen klarer. Den bruker mindre strøm per kilometer enn langt mindre og lettere biler, sier Sødal.

17 av 20 kjørte lenger

Av de 20 modellene som var med i rekkeviddetesten, klarte 17 av dem å komme lenger enn oppgitte WLTP-rekkevidde, mens bare tre måtte gi seg før de hadde kommet så langt.

Av de tre som ikke klarte oppgitt rekkevidde, var to av dem bare rett bak – Polestar 2 med tre kilometer og Citroën ë-C4, som manglet fem. Den som i minst grad holdt det den lovet var kinesiske Xpeng G3, som stoppet 12 kilometer for tidlig.

– Den vanlige elbileier kjører ikke like langt som vi gjør i testen, påpeker Sødal. Her kjøres nemlig bilene til batteriet er helt tomt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer