Rolls-Royce Spectre

Kø for denne

Etter 118 år med store bensinmotorer er Rolls-Royce klar med sin første elbil. Spectre vil koster over fire millioner kroner, men kundene står i kø.

ROLLS-ROYCE SPECTRE: En stjernehimmel av LED-lys er en av tingene Spectre kan by på som ekstrautstyr. Også grillen er opplyst av 22 LED-lys. Foto: Rolls-Royce
ROLLS-ROYCE SPECTRE: En stjernehimmel av LED-lys er en av tingene Spectre kan by på som ekstrautstyr. Også grillen er opplyst av 22 LED-lys. Foto: Rolls-Royce Vis mer
Publisert

Rolls-Royce er den første produsenten av ultra-luksus-biler som lanserer en ren elektrisk bil. Bentley har varslet at de vil gjøre det samme, og både Aston Martin og Ferrari har elektriske sportsbiler på gang.

- Et elektrisk drivverk passer perfekt til det Rolls-Royce står for. Vi skal bygge luksuriøse, raske, komfortable og stillegående biler. Spectre blir akkurat det, sa Rolls-Royce-sjef Torsten Müller-Ötvös, da bilen ble lansert.

Til tross for en motor på 585 hester og 0-100 på 4,5 sekunder, blir den slått klart av biler som Tesla Model S Plaid, som klarer det samme på 2,1 sekunder. Kanskje ikke så rart siden Spectre veier nesten tre tonn.

BARE ELBILER: Spectre er den første elbilen, men innen 2030 skal alle modellene fra Rolls-Royce være elektriske. Spectre er den mest aerodynamiske bilen til Rolls-Royce noen gang. Foto: Rolls-Royce
BARE ELBILER: Spectre er den første elbilen, men innen 2030 skal alle modellene fra Rolls-Royce være elektriske. Spectre er den mest aerodynamiske bilen til Rolls-Royce noen gang. Foto: Rolls-Royce Vis mer

Batteriet på 100 kWt veier alene 700 kilo. Det betyr også at rekkevidda heller ikke blir imponerende lang.

Fire millioner

Foreløpig antyder Rolls-Royce at den vil gå rundt 52 mil, mens du en vinterdag trolig ender på 35 mil før den må lades.

Prisen på Spectre en fortsatt ikke endelig bestemt, men Rolls-Royce sjefen antydet at den vil ligge mellom fabrikkens Cullinan SUV og Phantom sedan. Det betyr i så fall rundt 350 000 pund, eller 400 000 euro. Hva den blir i Norge er kanskje ikke så viktig, men la oss si i overkant av fire millioner kroner.

FØSTE SPECTRE: Navnet er ikke nytt. Allerede i 1910 ble det benyttet på denne bilen - Rolls-Royce Silver Spectre. Foto: Rolls-Royce
FØSTE SPECTRE: Navnet er ikke nytt. Allerede i 1910 ble det benyttet på denne bilen - Rolls-Royce Silver Spectre. Foto: Rolls-Royce Vis mer

Prisen ser uansett ikke ut til å skremme kundene. Etterspørselen etter Spectre er langt større enn det fabrikken hadde sett for seg. Allerede før bilen er kommet på veien, planlegges det for økt produksjon.

På veien i høst

De første kundene vil etter planen få bilene sine levert til høsten.

Også fabrikkens andre biler selger så det suser. I fjor solgte Rolls-Royce for første gang i sin 118-årige historie over 6 000 biler på 12 måneder. USA og Kina er de største markedene. I 2022 åpnet Rolls-Royce et nytt utsalgssted i Dubai, der du må bli invitert for å komme inn.

Ganske greit å være bilselger da.

Spectre er den første, men ikke den siste elbilen fra Rolls-Royce. Innen 2030 skal alle bilene fra fabrikken ha elektrisk drivverk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer