Bensinprisen stuper:

Kø ved pumpene for super-billig drivstoff

Nedgang i listeprisen og lokale priskriger har de siste dagene ført til at du kan tanke super-billig bensin og diesel. På Uno-X stasjonen i Vormsund sørget en dieselpris på kr 12,79 for lange køer ved pumpene. Det er mer enn tre kroner under listeprisen!

BILLIG DIESEL: Flere steder i landet, som her i Vormsund i Akershus, har bilistene stått i kø de siste dagene for å tanke billig bensin og diesel. Foto: Rune Korsvoll
BILLIG DIESEL: Flere steder i landet, som her i Vormsund i Akershus, har bilistene stått i kø de siste dagene for å tanke billig bensin og diesel. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har du mange steder kunnet tanke bensin og diesel til langt lavere priser enn det som har vært normalen. Listeprisen har gått ned, og enkelte steder har du kunnet fylle bensin og diesel til mer enn tre kroner under listeprisen. Det var tilfellet på Vormsund i Akershus, tirsdag.

- Vi opplever en beinhard priskonkurranse på bensin- og diesel. Jeg kommenterer aldri på hva listeprisen vår er på drivstoff, men når prisen kommer ned på kr 12,79 for diesel, så skyldes nok det mye en kraftig lokal priskrig. Dette er noe vi lever med hver dag over hele landet for å leve opp til målet vårt om å være billigst der vi har stasjoner, sier Jens Haugland, som er sjef for Uno-X i Norge.

Listeprisen går ned

For ikke mange ukene siden lå prisen for en liter bensin på nesten 18 kroner. Noen steder i landet så man en pumpepris på over 18 kroner. Noen spådde at prisen ville stige ytterligere, blant annet på grunn av en rekord-sterk dollarkurs. Akkurat det motsatte har skjedd. De siste to ukene har listeprisen på bensin og diesel blitt satt ned flere ganger.

- Den siste pristoppen på bensin og diesel var 2. august. Da var listeprisen på bensin kr 17,49, mens prisen på diesel var 16,10 kroner. I dag er listeprisen på bensin 17,21 og på diesel 15,82, sier Pål Heldås i Circle K til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer