Koenigsegg CCR: Verdens raskeste

Det flommer over av råskinn i Geneve og her kommer enda en. Den raskeste av dem alle.

Publisert
Sist oppdatert
Koenigsegg CCR: Verdens raskeste

Koenigsegg CCR: Verdens raskeste

  1. Store bilder
Koenigsegg CCR: Verdens raskeste


Koenigsegg CC8S og CCR er superbiler bygd for både bane og landevei. De produseres i Sør-Sverige og CC8S er notert som verdens raskeste gatebil med en toppfart på 390 kilometer i timen. CC8S har en kompressormotor med 655 hestekrefter.

Enda fortere

Nå vises CCR på bilutstillingen i Geneve. Effekten har steget til 806 hestekrefter ved 6.900 omdreininger og dreiemomentet er på 920 newtonmeter ved 5.700 omdreininger. Motoren er en 4,7-liters V8'er i støpt i aluminium med med fire ventiler per sylinder. Den enrome effekten kommer av en Lysholm kompressor med 1,2 bar ladetrykk og ladeluftkjøler. Den totale vekten på motorpakken er ikke mer enn 215 kilo.

Verdens raskeste

Bilen veier 1.180 kilo og det blir dermed ikke mange kiloene for de 806 hestekreftene å trekke på. 0 til 100 kilometer i timen går unna på sensasjonelle 3,2 sekunder og toppfarten skal ligger over 395 kilometer i timen. Den slår dermed modellbroren med 5 kilometer. Dragracingøvelsen en engelsk kvartmil (402 meter) klarer den på 9 sekunder med en slutthastighet på 235 kilometer i timen. Bensinforbruket er heller ikke avskrekkende. Motoren krever 1,3 liter per mil ved landeveiskjøring.

Dekkene er også i en klassen for seg. Foran finner du 255/35-19, mens bak ruver 335/30-20.

Også roadster

Karosseriet er laget av karbonfiber og kevlar. Taket kan fjernes og lagres under bagasjeromsdekselet foran på bilen.

Velutstyrt

Følgende kommer som standardutstyr: Avtagbart tak, klimaanlegg, elektrisk drevne vinduer og speil, skinnseter, sentrallås, servostyring, ABS-bremser, antispinn, stereoanlegg og eksosanlegg i titan. CCR er med andre ord ikke et ribbet skall, men ganske velustyrt. I tillegg kan kunden få navigasjonssystem, telefon, ryggekamera, parkeringssensorer sekvensiell girkasse og karbonfiber styling foran og bak.

Prisen blir svært høy.

Store bilder finner du her.

Mer om nyhetene på Geneve-utstillingen finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer