Koenigsegg CCR: Verdens raskeste

Det flommer over av råskinn i Geneve og her kommer enda en. Den raskeste av dem alle.

Publisert
Sist oppdatert

Koenigsegg CC8S og CCR er superbiler bygd for både bane og landevei. De produseres i Sør-Sverige og CC8S er notert som verdens raskeste gatebil med en toppfart på 390 kilometer i timen. CC8S har en kompressormotor med 655 hestekrefter.

Enda fortere

Nå vises CCR på bilutstillingen i Geneve. Effekten har steget til 806 hestekrefter ved 6.900 omdreininger og dreiemomentet er på 920 newtonmeter ved 5.700 omdreininger. Motoren er en 4,7-liters V8'er i støpt i aluminium med med fire ventiler per sylinder. Den enrome effekten kommer av en Lysholm kompressor med 1,2 bar ladetrykk og ladeluftkjøler. Den totale vekten på motorpakken er ikke mer enn 215 kilo.

Verdens raskeste

Bilen veier 1.180 kilo og det blir dermed ikke mange kiloene for de 806 hestekreftene å trekke på. 0 til 100 kilometer i timen går unna på sensasjonelle 3,2 sekunder og toppfarten skal ligger over 395 kilometer i timen. Den slår dermed modellbroren med 5 kilometer. Dragracingøvelsen en engelsk kvartmil (402 meter) klarer den på 9 sekunder med en slutthastighet på 235 kilometer i timen. Bensinforbruket er heller ikke avskrekkende. Motoren krever 1,3 liter per mil ved landeveiskjøring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.