Koenigsegg kjøper SAAB

General Motors og Koenigsegg har undertegnet en intensjonsavatale om kjøp av Saab.

Koenigsegg kjøper SAAB
Publisert
Sist oppdatert

Salget vil sikre Saabs fremtid og ventes å være gjennomført innen utgangen av tredje kvartal. Salget omfatter også en forpliktelse fra European Investment Bank om finansiering på 600 millioner dollar (3,6 mrd. norske kroner). Dette lånet må garanteres av den svenske stat.

Vi snakker her om overdragelse av 100 prosent av Saab-aksjene fra GM til Koenigsegg.

Men det er mer

I tillegg skal GM og Koenigsegg bidra med midler både til drift og til produktprogrammet. GM skal blant annet bidra med lanseringer av flere nye biler som er i siste fase av utviklingen.

Saab søkte om reorganisering i følge svensk lov den 20. februar 2009. Intensjonsavtalen er avgjørende for at Saab skal kunne gjennomføre en vellykket reorganisering.

Christian von Koenigsegg, eier og toppsjef i Koenigsegg Group er klar for utfordringen.

- Planen er å forvandle Saab til et frittstående selskap og merke, samt å gjøre det langsiktig ved å få tilbake lønnsomheten, sier von Koenigsegg.

Biler som ligger tett opp mot lansering er en ny 9-5, 9-3X og 9-4X. Saab med 1.000 hestekrefter ligger nok litt opp og frem...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer