Koenigsegg, pass opp!

Arash har lenge latt vente på seg, men nå skal det visstnok bli produksjon av den britiske superbilen.

Foto: Arash
Foto: Arash Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du bilinteressert har du sannsynligvis hørt om Arash Farboud. Det er over syv år siden han presenterte sin første sportsbilprototype på AutoSports-messen i Birmingham (2002). 29 år gammel, i 2004, startet han sportsbilselskapet Farboud Cars som produserte sportsbilen Farbio GTS. Evo prøvekjørte den, noe du kan lese om her. Idag heter selskapet Farbio Sportscars og eies av Chris Marsh, sønn av Jem Marsh som var med å grunnlegge den nå nedlagte sportsbilprodusenten Marcos i sin tid. Det tilbyr modellene GTS, GTS 350 og GTS 450.

Superbil-ambisjoner

Men Farboud, som altså solgte seg ut av selskapet, hadde høyere ambisjoner og har jobbet målbevisst mot å få en virkelig supersportsbil på markedet. (Han er for øvrig toppsjef i et farmasøytisk firma). Ved å lykkes i å få en levedyktig sportsbilprodusent på beina hadde han opparbeidet seg en viss troverdighet. Arash Cars ble startet i 2006, et år etter at de første tegningene ble laget av Arash Farboud Designs. I etterkant ble bilen konkretisert som konsept og vist på bilutstillingen i London i 2006.

Opp mot 1.000 hester

Den hyper-eksklusive bilen som er planlagt produsert i 70 eksemplarer over de neste fem årene er bygget hovedsaklig i karbonfiber. Motoren er en videreutvikling av LS7-motoren fra Corvette Z06, en massiv V8er med syv liter slagvolum. Bilen er utstyrt med transaksel-girkasse fra Oerlikon Graziano. I utgangspunktet produserer denne kraftpakken 550 hestekrefter. Det skal etterhvert dukke opp kraftigere versjoner enn denne, både 800- og 1.000-hesters utgaver skal være planlagt. Sistnevnte vil i såfall bli en spennende direkte konkurrent til selv de sprekeste Koenigsegg-bilene og være god for over 400 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.