Koleos imponerer

Som en av de aller siste store bilprodusentene lanserer Renault en SUV. De har hatt tid til å observere markedet, og det merkes.

Publisert
Sist oppdatert

FÈS, Marokko (DinSide Motor): Så fikk vi prøvekjøre noe så spesielt som en Renault-SUV. Renault er en av de siste som begir seg inn på dette markedet (vi lar det korte eventyret med Scénic RX4 fra noen år tilbake gå i glemmeboken), og vi ville finne ut om begrepet "den som venter på noe godt venter ikke forgjeves" stemmer i dette tilfellet.

Snill og beskjeden design

Koleos var blitt vist som konseptbil på bilutstillingene i Paris 2006 og så hakket mer realistisk ut enn tøffe Egeus, som sto på Renault-standen i Frankfurt året før. Produksjonsbilen har fått en enda mer "jordnær" design, og vi oppfattet den ved første øyekast, særlig på de første pressebildene, som personlighetsløs og kjedelig.

Så hadde da også designavdelingen fått ordre om at bilen ikke skulle virke aggressiv i fasong og oppsyn, og heller ikke fremstå som snobbete. Etter hvert som vi både kjørte og betraktet bilen fra alle vinkler endte vi etterhvert opp med å trives med bilens i bunn og grunn "hyggelige" utseende.

Nissan+Samsung+Renault

Franskmennene har utviklet bilen i samarbeid med partnerne Nissan og koreanske Renault-Samsung. Sistnevnte har produsert biler for det lokale markedet i flere år og produserte i fjor (2007) 170.000 biler ved sine anlegg i Busan, Syd-Korea. Det er her Koleos blir produsert, sammen med Samsungs egen versjon av bilen, QM5. Under pressebriefingen ble det fremhevet at bilen er utviklet på rekordartede 28 måneder og med et budsjett på kun drøye tre milliarder kroner, takket være synergiene mellom de tre involverte selskapene og et nytt system for samarbeid på tvers av kulturer og produksjonsmodeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer