KOLLISJONSTEST: Store forskjeller blant flerbruksbilene

Flerbruksbilene er store, og man skulle derfor tro at de er sikrere enn vanlige personbiler. Men, dessverre, slik er det ikke.

Publisert

En stor kollisjonstest utført av Euro NCAP avslører nemlig at en del av flerbruksbilene takler frontkollisjoner alarmerende dårlig. Aller farligst er Chrysler Voyager. Eksemplaret som ble testet, en 1999-modell, gjorde det så elendig i frontkollisjontesten at den ikke oppnådde et eneste poeng. Blant annet ble rattet slått opp i førerens ansikt.

For å sette resultatet i perspektiv, kan det nevnes at testen foregår i kun 64 kilometer i timen og at ingen av småbilene som er testet av Euro NCAP har oppnådd mindre enn 5 poeng. Maksimal oppnåelig poengsum er 16 poeng.

Bremsepedalen traff låret

Chrysler Voyager gjorde det altså skremmende dårlig i frontkollisjonstesten. Men heller ikke Mitsubishi Space Wagon er noe godt valg hvis du er opptatt av sikkerhet. Under frontkollisjonene ble blant annet bremsepedalen presset opp i førerens lår. Euro NCAP så heller ingen tegn til at de automatiske beltestrammerne fungerte slik det var lovet. Space Wagon oppnådde kun 4 av de 16 oppnåelige poengene.

Renault Espace sikrest

Ingen av de åtte flerbruksbilene klarte å oppnå toppscore i frontkollisjontesten. Renault Espace gjorde det imidlertid best og oppnådde akseptable 11 poeng. Toyota Picnic tok andreplassen med 10 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer