Kom deg vekk fra bilen

Fått motorstopp? Kom deg vekk, fortest mulig.

FULL STOPP: Har du først fått stopp, er det greit å være forberedt. Foto: COLOURBOX
FULL STOPP: Har du først fått stopp, er det greit å være forberedt. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er budskapet til Falck. De ser daglig eksempler på uvettig oppførsel blant bilister som skal passere et havarert kjøretøy. Derfor oppfordrer de folk til å ikke bli sittende i bilene sine dersom bilen skulle stoppe. I kulda blir dette naturligvis en avveining, men i det store og hele er det tryggest å komme seg ut av bilen.

Døde på jobb

En servicemedarbeider fra Falck døde tidligere i år under et oppdrag. Bergingsbilen hans ble påkjørt mens den sto langs veien, med det tragiske utfallet at bergingsmannen døde. Nå oppfordrer hans kollegaer folk om å respektere uttrykninger og veihjelp, og gi godt med plass. –Jeg må innrømme at jeg ofte er redd når jeg er ute på bergningsoppdrag. Biler og trailere kjører nærmest over fotbladene mine, sier Morten Grønvold fra Falck Moss i Østfold. En sur og dyr tabbe ga motorstopp.

Gode råd

-Bli ikke sittende i bilen når du ringer etter hjelp. Helst skal du komme deg over på andre siden av autovernet, mener Grønvold. Han oppfordrer også til å holde seg unna veien når du skal sette opp varseltrekanten, som skal settes opp 150 meter bak bilen. – Gå gjerne i grøfta, eller på andre siden av autovernet, råder han. Anmodningen om å komme seg vekk fra bilen gjelder selvfølgelig også passasjerene i bilen som har stoppet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer