Kommende BMW 1-serie GT knipset

Automedia har kommet tett på en kompakt, men høyreist BMW og har sendt oss bildene.

Spionene fra Automedia overrasket BMWs kommende Mercedes B-klassekonkurrent under vintertesting. 1-serie GT, mener de den skal hete. Foto: Automedia
Spionene fra Automedia overrasket BMWs kommende Mercedes B-klassekonkurrent under vintertesting. 1-serie GT, mener de den skal hete. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har de aller fleste biler som selges forhjulsdrift, eventuelt firehjulsdrift. Allikevel lever bakhjulsdriften videre, hovedsaklig ønsket av de som forbinder det med premium og sportslighet.

Som et eksempel på sistnevnte, har både Mazda, med MX5 og Hyundai, med kupéen Genesis, valgt å utstyre sine sportslige modeller med bakhjulsdrift selv om det øvrige modellspekteret deres er basert på forhjuls- eller firehjulstrekk.

Premium med bakhjulsdrift

De notoriske unntakene blant de store bilprodusentene heter i hovedsak Mercedes-Benz og BMW. Når det gjelder Mercedes, kom de første modellene med forhjulstrekk da de lanserte modeller i de lavere prisklassene, A- og B-klasse. Frem til i dag har BMW holdt stand, og mange fans av bakhjulsdrift berømmer BMW for nettopp det. Riktignok eier BMW Mini, som baserer seg på for- eller firehjulsdrift, men eget merke har produsenten så langt unngått å "besudle" med forhjulsdrift.

Hvor mye er bilen din verdt? Finn det ut her!

Ny plattform

Men det er det nå snart slutt på. BMW er i ferd med å konstruere en forhjulsdrevet plattform for en rekke modeller, med både Mini- og BMW-merke på seg. Blant annet skal neste generasjon Mini baseres på denne, og den vil komme i 2014. BMW selv bekreftet dette allerede i mars 2010 via toppsjef Norbert Reithofer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer