Kommentar: Amerikansk bilkultur

Amerikansk bilkultur er definitivt annerledes enn europeisk og norsk. Etter snaut to uker på amerikanske veier, tror jeg kanskje jeg så smått har begynt å forstå litt mer.

Vi kjørte både lenge og langt i ikonet Ford Mustang - som ga et litt blandet inntrykk
Vi kjørte både lenge og langt i ikonet Ford Mustang - som ga et litt blandet inntrykk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At både biler og veier er ganske så annerledes over dammen er neppe noen overraskelse. Selv var jeg så heldig å få tilbakelegge 3-4000 kilometer på amerikanske veier nylig, hvorav flesteparten ble tilbakelagt i det amerikanske bilikonet, kanskje fremfor noen, Ford Mustang.

For en som har relativt lite erfaring med helamerikanske biler, og ingen direkte erfaring med amerikansk trafikk og bilkultur, var det en interessant opplevelse, sett gjennom sterke norske briller.

Old man's car

Det hele startet allerede da vi skulle plukke opp leiebilen vi hadde bestilt på forhånd. Vi hadde reservert en «fullsize premium», hvilket i praksis vil si en svær sedan. Men damen i resepsjonen hos leiebilselskapet syntes tydeligvis ikke noe om at tre relativt unge gutter skulle kjøre noe slikt. Det var en «old man's car», fikk vi høre. Hun ville selge oss en Mustang, for 100 dollar ekstra om dagen. «It's a sporty car», forsikret hun.

Vi syns det var dyrt nok som det var og avslo høflig og bestemt tilbudet. Etter litt halverte hun prisen, men vi var fortsatt ikke interessert og fortsatte å gjennomføre handelen. Til sist gikk hun ned til 30 dollar ekstra, og da slo vi til. I ettertid har vi spekulert i om hun kanskje var tom for biler i den opprinnelige klassen og uansett måtte gitt oss noe annet, hvem vet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer