Kommentar: Trafikkskolene vil skjule fakta!

For at du som forbruker skal kunne kjøpe det produktet som passer akkurat deg best, må du vite så mye som mulig om produktet og leverandørene. Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund ønsker ikke at du skal kunne foreta slike kvalifiserte beslutninger.

Kaster jeg stein når jeg sitter i glasshus? Send en mail til henning.sund@dinside.no, eller delta i vår diskusjonsgruppe om emnet
Kaster jeg stein når jeg sitter i glasshus? Send en mail til henning.sund@dinside.no, eller delta i vår diskusjonsgruppe om emnet Vis mer
Publisert

I alle fall ikke dersom vi kan anta at ATL sin administrerende direktør Leif N. Olsen sine meninger i siste utgave av bladet "Trafikkskolen" (nr. 3/2000) er representativt for ATL i denne sammenheng.

DinSide skapte en god del bølger da vi fikk fatt i -- og publiserte -- tallene for strykprosent ved samtlige kjøreskoler i Oslo. Dette skjedde i april i år, og fikk du ikke lest artikkelen kan du klikke på 8829">denne lenken for å sjekke tallmaterialet.

Tull med tall

En av artiklene som ble publisert tar for seg hvordan tallmaterialet bør analyseres og hva som ligger bak de enkelte tallene, og i enkelte tilfeller hvilken usikkerhet som er knyttet til tallene. Et eksempel: Dersom en trafikkskole som har hatt to elever oppe til eksamen, den ene stryker og trafikkskolens strykprosent blir hele 50 prosent.

I sin lederartikkel i bladet "Trafikkskolen" konstruerer Leif N Olsen et nytt eksempel, nemlig at en elev ved en kjøreskole går opp til eksamen og stryker to ganger. Dersom dette er den eneste eleven, vil kjøreskolen få en strykprosent på 200 prosent!

Så stilles det retoriske spørsmålet "Sier disse forhold noe om kvalitet ved de to skolene? Nei, dette er statistisk tøv", skriver Leif N Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer